Πρωταθλητές μέσα και έξω από τα γήπεδα αναδείχθηκαν στην πράξη οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ Κατερίνης, αφού σε μια πρωτοποριακή και χωρίς προηγούμενο κοινωνική εκδήλωση που οργάνωσαν μαζί με τον Δήμο Κατερίνης και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν. Πιερίας, την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024, στο δημοτικό πάρκο της πόλης, 233 φίλαθλοι της ομάδας έσπευσαν να δώσουν δείγμα βοηθώντας την οικογένεια του μικρού Ηλία που αναζητά εναγωνίως συμβατό δότη για μεταμόσχευση. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα δείγματα που δόθηκαν βρίσκονται πλέον στην παγκόσμια τράπεζα δοτών μυελού των οστών και-δυνάμει-μπορούν να βοηθήσουν κάθε παιδί που βρίσκεται σε αντίστοιχη θέση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έλευση του Κυπέλλου του Πρωταθλήματος στην Κατερίνη που έγινε πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους. Από την πρώτη στιγμή ο δήμος Κατερίνης αγκάλιασε την ιδέα και παραχώρησε το δημοτικό πάρκο για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης που συντόνισε ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Μιχάλης Γεωργιάδης ο οποίος προέρχεται από το χώρο της Υγείας.

Την όλη προσπάθεια στήριξαν, με ουσιαστικό τρόπο, α) ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας, β) το Νοσοκομείο Κατερίνης, γ) η Τεχνική Υπηρεσία, δ) καθώς και το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου.

Από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Πιερίας συμμετείχαν ο Πρόεδρος, Γιώργος Καπετανάκης, η Γραμματέας, Ράνια Καραμήτσιου αλλά και αρκετά μέλη του φορέα, ενώ το Νοσοκομείο Κατερίνης εκπροσώπησαν μέλη της Διοίκησης, η Τομεάρχισσα, η Προϊσταμένη καθώς και προσωπικό της Αιμοδοσίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εθελοντική διαδικασία δεν κλείνει με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης αλλά συνεχίζεται, αφού το Τμήμα Αιμοδοσίας δέχεται καθημερινά αιτήματα για δότες μυελού των οστών.

«Είμαι χαρούμενος που η εκδήλωση συγκέντρωσε εκατοντάδες φίλους του ΠΑΟΚ με σκοπό τη βοήθεια στον μικρό Ηλία και σε οποιοδήποτε παιδί που αντιμετωπίζει ανάλογο πρόβλημα υγείας. Οι δημότες μας – φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, με την παρουσία τους και την εθελοντική τους βοήθεια κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απέδειξαν ότι είναι πρωταθλητές, όχι μόνο στα γήπεδα αλλά και έξω από αυτά. Η εθελοντική συμμετοχή τους και η βοήθειά τους είναι το καλύτερο γκολ νίκης απέναντι σε κάθε τέτοιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, που ήταν άψογοι στην όλη συμπεριφορά τους, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου», δήλωσε ο Δήμαρχος, Γιάννης Ντούμος, μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος, Μιχάλης Γεωργιάδης, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, λέγοντας: «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τα στελέχη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Πιερίας, τη Διοίκηση και Διεύθυνση Αιμοδοσίας, αλλά και τους FANS ΠΑΟΚ Πιερίας που συμμετείχαν σ’ αυτή τη συγκινητική εκδήλωση».