Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κατερίνης, από το Σάββατο 10 Αυγούστου συμμετέχει -κατόπιν αιτήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας- σε επιχείρηση έρευνας εντοπισμού 38χρονου Πολωνού-Καναδού, ο οποίος αγνοείται στην ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου.

Οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε απόλυτη συνεργασία με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία και με τη βοήθεια ανιχνευτή σκύλου της Αστυνομίας, επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου, επικεντρώνοντας σε συγκεκριμένες ορειβατικές διαδρομές.
Επιπλέον, σε δυσπρόσιτα και επικίνδυνα σημεία χρησιμοποιείται συσκευή Drone.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έρευνας την Κυριακή 11 Αυγούστου, οι εθελοντές βρέθηκαν αντιμέτωποι και με καρδιολογικό περιστατικό σε ορειβάτη σε δασικό μονοπάτι, συνδράμοντας στην αντιμετώπιση του, καθώς και στην μεταφορά του σε κοντινό οδικό δίκτυο σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Στην επιχείρηση έρευνας έως τώρα συμμετείχαν 20 Εθελοντές Σαμαρείτες με την υποστήριξη του διασωστικού οχήματος του Τμήματος, κατάλληλου εξοπλισμού και ενός Drone.
Οι έρευνες θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα.