Υπό τη φιλοξενία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, σεμινάριο πολυφωνικού τραγουδιού διοργανώνουν η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία WOMO και το γυναικείο φωνητικό σύνολο CHÓRES με το γυναικείο φωνητικό σχήμα Ισοκράτισσες, στην αίθουσα του πρώτου ορόφου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κατερίνης την Κυριακή 18 Αυγούστου στις 18.00. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Επίσης, το σεμινάριο διοργανώνεται και σε συνάρτηση με τη μουσική παράσταση BALKANIA που φιλοξενεί τρία φωνητικά σύνολα προσκεκλημένα από τη WOMO και τις CHÓRES (Ισοκράτισσες από την Ελλάδα, Lot Kurbeti από την Αλβανία και Abagar Quartet από τη Βουλγαρία) και θα λάβει χώρα στο αρχαίο θέατρο του Δίου, στις 20 και 21 Αυγούστου στις 21.00, στο πλαίσιο του προγράμματος 2024 του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός». Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν.

Βασικό πυλώνα της δραστηριότητας της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας WOMO και του γυναικείου φωνητικού συνόλου CHÓRES αποτελεί η διάχυση της γνώσης μέσω της εκπαίδευσης σε ποικίλους τομείς καλλιτεχνικής έκφρασης.

Οι Ισοκράτισσες είναι ένα γυναικείο φωνητικό σχήμα που τραγουδά τα πολυφωνικά τραγούδια των χωριών της Ηπείρου, μουσική παράδοση που τους μεταφέρθηκε προφορικά από τις προηγούμενες γενιές. Σε μια δίωρη σύμπραξη, θα μοιραστούν στοιχεία για το μουσικό αυτό είδος με γνώμονα το δικό τους βίωμα και τις πληροφορίες και ιδιότητες που φέρουν σαν ντόπιος πληθυσμός που συνεχίζει να τραγουδά αδιάκοπα από γενιά σε γενιά τη μουσική με την οποία μεγάλωσε.

Η μουσική παράσταση BALKANIA

Τρία φωνητικά σύνολα, οι Ισοκράτισσες από την Ελλάδα, το Lot Kurbeti από την Αλβανία και το Abagar Quartet από τη Βουλγαρία, προσκεκλημένα από τη WOMO και το γυναικείο φωνητικό σύνολο CHÓRES, δίνουν το δικό τους στίγμα στη μουσική παράσταση BALKANIA που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» με φετινή θεματική την έννοια της «Σύγκρουσης», ξεδιπλώνοντας την εκφραστικότητα και την αισθητική τους μέσα από τις τοπικές μουσικές τους παραδόσεις.

Η μουσική παράσταση BALKANIA θα λάβει χώρα στο Ελληνιστικό Θέατρο στο Δίον, Πιερία, στις 20 και 21 Αυγούστου 2024. Η παραγωγή εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2024. Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού. Η προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική.

Συντελεστές:

Abagar Quartet Μουσική διεύθυνση: Sashka Chenkova, Desislava Petrova (σοπράνο), Stefka Budakova (μέτζο), Sofia Genova (άλτο), Hristina Valchanova (κοντράλτο), Momchil Genov (ταμπουράς), Milen Georgiev (καβάλ), Alexis Goudas (φωνητικά, κιθάρα).

Ισοκράτισσες

Άρτεμις Ίσου, Σοφία Ίσου, Παναγιώτα Τσελίκη, Μαρία Φωστηροπούλου, Μαρία Γκίκα, Ηλέκτρα Ξέρρα.

Lot Kurbeti

Χρήστο Μπούση, Φατμίρ Ντέναϊ, Φατιόν Γκραμπόβα, Παναγιώτ Κάσι, Βερί Ονιέα, Αρτιμόν Σίνα, Αρμάντ Ντέναϊ

Η εκδήλωση θα γίνει στο Ελληνιστικό θέατρο στο Δίον Πιερίας το διήμερο 20–21 Αυγούστου 2024, 21.00 , Διάρκεια: 70′ .

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού.

H προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική.

Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση θέσεων μέσω της ιστοσελίδας https://allofgreeceone.culture.gov.gr/event/balkania/