Μετά απο ένα καλό φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας στο Α΄ΔΑΚ της Κατερίνης, η ομάδα μας ηττήθηκε με σκορ 0-2 απο την ποιοτική ομάδα της Καλαμάτας στο 2ο φιλικό της παιχνίδι για την φετινή ποδοσφαιρική περίοδο.

Ήταν ένας αγώνας που έβγαλε συμπεράσματα για τους προπονητές των δυο ομάδων και την κατάσταση των ποδοσφαιριστών τους στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο και την επίπονη διαδικασία της προετοιμασίας.

Οι φιλοξενούμενοι με ένα σίγουρα πιο “βαρύ” οικονομικά και ποιοτικότερο ρόστερ, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με την ομάδα μας όμως να παρουσιάζει ένα πολύ καλό 30λεπτο στο πρώτο μέρος, να επιβάλει τον ρυθμό της και να δείχνει πολύ καλά στοιχεία, τα οποία θα πρέπει να κρατήσει και να βελτιώσει τις αδυναμίες της στις συνέχεια. Χτίζεται μια καινούργια ομάδα η οποία θέλει το χρόνο της ώστε μέσα απο την καλή δουλειά που γίνεται, να φτάσει και στο επιθυμητό επίπεδο.

Στις δηλώσεις του ο τεχνικός της ομάδας μας Γιώργος Κυριαζής, παρά την ήττα έμεινε ικανοποιημένος απο την εικόνα των ποδοσφαιριστών του στο παιχνίδι και πλέον στρέφει την προσοχή του στην επόμενη ημέρα και το “χτίσιμο” της ομάδας που θα κληθεί να πραγματοποιήσει τον στόχο της φετινής περιόδου. Δηλαδή την παραμονή.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Το πρώτο ο Μπαράλες στο 7΄και το δεύτερο με εκτέλεση πέναλτι ο Καρμέλο στο 78΄.

Επίσης δοκάρι είχε ο Κατάλντι στο 77΄ για την “Μαύρη Θύελλα” που έδειξε ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει και θα ζητήσει την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.

Ο Εθνικός είχε τις καλές του στιγμές με τα σουτ του Μπάλλα στο 10΄ και του Μακρυδάκη στο 38΄ τα οποία όμως πέρασαν άουτ χωρίς να βρούν την εστία της Μεσσηνιακής ομάδας.

Διαιτητής ο κ. Μέγας με βοηθούς τον κ. Καλορογιάννη και κ. Μαυρομάτη.

Εθνικός Νέου Κεραμιδίου: Καραγκιόζης (60΄Μαντζάρης), Κόλα (77΄Μπαλικτσής), Μακρυδάκης (75΄Μακρυδάκης), Κλιγγόπουλος (70΄Γιαλαμίδης), Μιγιεγκά (70΄Τουλίκας Β.), Μπάλλας (60΄Κατσαβάκης), Μπούζας (46΄Κριμιτζάς), Κόκκορης (70΄Τουλίκας Γ.), Σιατραβάνης (60΄Φωκαΐδης), Κρυεμάντι (70΄Ζουκάν), Νότας (46΄Τσουμάνης).

Καλαμάτα: Κότσαρης (30΄ Μέντες – 65’ Λαδάς), Πίρινεν (46’ Στίκας), Τσελεπίδης, Στρούγγης, Βαλεριάνος (46΄ Κωνσταντινόπουλος), Ουές (76’ Χότζα), Ριέστρα (46’ Κατάλντι), Ξενιτίδης (46’ Ουμπέντα), Μορέιρα (46’ Ντιγκινί), Μπαράλες (46΄Αλγκαρανάζ – 76΄ Καστόρας), Γρίβας (46΄Παμλίδης).