Μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης στην Κατερίνη μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ – ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-2, βρέθηκαν οι δυο νεαροί Αναλυτές Ποδοσφαίρου των αντίστοιχων ομάδων στον αγωνιστικό χώρο του Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης όπου είχαν μια συνάντηση πρώτης γνωριμίας. Ο ρόλος τους αρκετά σημαντικός και χρήσιμος για κάθε σύλλογο και οργανισμό. Από αριστερά ο Αναλυτής Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Καλαμάτας, Γιαννόπουλος Αθανάσιος και ο Αναλυτής Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Εθνικού Νέου Κεραμιδίου, Τσακιρίδης Κωνσταντίνος.

Ερευνήθηκαν οι τέσσερις βασικές πτυχές απόδοσης, η τεχνική, η τακτική, η φυσική κατάσταση και η συμπεριφορά. Οι τομείς αυτοί μπορούν να υποδιαιρεθούν σε υποενότητες σχετικά με κατοχή της μπάλας ή χωρίς μπάλα.

Η διαφοροποίηση αυτή δίνει δεδομένα για επιτυχημένες ενέργειες που μπορούν να γίνουν. Εξετάζεται η αποδοτικότητα της τακτικής που εφαρμόστηκε, τα στοιχεία αυτά μπορούν να παρουσιαστούν με διάφορους και ποικίλους τρόπους, προσανατολίζοντας είτε στην ποσοτική(δεδομένα επιδόσεων), είτε στην ποιοτική ανάλυση(βιντεοανάλυση και τμηματοποίηση του παιχνιδιού). Πολύ σημαντικό κρίνεται η ανάλυση σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Πρόκειται βέβαια για μια ανάλυση βασικών παραμέτρων, που σκοπό έχει να τροφοδοτήσει τον προπονητή της ομάδας με τα στατιστικά στοιχεία που χρειάζεται ώστε να παρεμβαίνει πιο αποτελεσματικά στο παιχνίδι, υποβοηθώντας σημαντικά και υποστηρίζοντας το έργο του προπονητή.