Άμεση ήταν η ανταπόκριση των Ελεύθερων Ποδηλατών Πιερίας στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής! Οι ΕΛ.Π.ΠΙ. για όσους δεν γνωρίζουν είναι αμιγώς ποδηλατική ομάδα (συνέχεια) του Σ.Ε.Ο. Κατερίνης . Με συνεχόμενη δράση περισσότερο από 28 χρόνια ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα και  ποδηλατώντας από τα παράλια του Νομού μέχρι τον Μύτικα (κυριολεκτικά) … από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Ηράκλειο και στο Εξωτερικό από Κύπρο, Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία!

Το βασικότερο στοιχείο της ομάδας είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ! Οι ΕΛ.Π.ΠΙ./Σ.Ε.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ διαθέτουν πιστοποιημένους εθελοντές διασώστες   (με επικαιροποιημένα BLS/AED, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ & ΦΥΣΙΚΏΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ) έμπειρους Φυσικοθεραπευτές, Γιατρούς και σύντομα Ψυχολόγο…κλιμάκιο με υποστήριξη μηχανοκίνητων οχημάτων. Πιστοποιημένους εκπαιδευτές-ξεναγούς ποδηλασίας , τεχνίτη ποδηλατων.

Με εμπειρία, γνώση και ασφάλεια 28 χρόνων και πάντα εθελοντικά σε: τουριστική, αθλητική, πολιτιστική, θρησκευτική, ιαματική, ψυχαγωγική κλπ ποδηλασία συνεχίζουν.

Αναφορικά μερικές από τις δεκάδες-εκατοντάδες εκδηλώσεις: Ελεύθερη κατάβαση με ποδήλατο ΒΜΧ & DH  (σε χιόνι!!!) στο χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου στην  ΜΑΥΡΗ πίστα  από το 2002(μέχρι σήμερα) . Κατάκτηση της κορυφής του Ολύμπου ΜΥΤΙΚΑ 2918μ με ΒΜΧ  (εκκίνηση από Γρίτσα) το 2004. Βαλκανικό BMX/SKATE/INLINE SHOW στην Παραλία 2005. Κατάκτηση 1ης θέσης ΒΜΧ  RACING —πρωταθλητής Ελλάδος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ  ΒΜΧ 2009 ΜΠΑΝΟΥΣΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ. Η   μεγαλύτερη –διήμερη  Παμπιερική ποδηλατοπορεία (που έγινε ποτέ από) το 2010 . Μαθήματα  κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά και για όλους τους πολίτες (2010-2011). Διάνοιξη καθαρισμός και συντήρηση ποδηλατικού αστικού-μονοπατιού ΕΛ 1 , δίπλα στον Πελεκα(Λεύκο)-Μαυρονέρι (από το 2008-2013) . 1η Πανελλήνια συνάντηση Ελεύθερων Ποδηλατών Ελλάδος Όλυμπος Αγιος Δημήτριος 2014 …1η Πανελλήνια χειμερινή  συνάντηση SNOW BIKE 2022.Βραβείο συμμετοχής και υποστήριξης  στα SEATRACK 2022…Υποστήριξη-συμμετοχή BREVET 600ΧΛΜ & γύρου Ελλάδος 2024 …Ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται η συντήρηση και ο καθαρισμός 9 δασικών ποδηλατικών διαδρομών στα Πιέρια Ορη για αρχάριους, μέχρι …επαγγελματίες ποδηλάτες!

 

Οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ευχαριστούν θερμά τον Αντιδήμαρχο Κατερίνης κ. Θωμά Αναστασιάδη και ιδιαίτερα τον  Δήμαρχο Κατερίνης για την σκέψη και την εφαρμογή όλου του εγχειρήματος αναβάθμισης του θεσμού της εμποροπανήγυρης  !

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παρουσίαση ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ & EXTREME SPORTS , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΒΜΧ με το ποδήλατο που κατέκτησε τον Μύτικα και κατέβηκε την χιονοδρομική πίστα, MANUAL MACHINE  το 1ο στην Ελλάδα,BIKE STEPPER από Ολλανδία… και μαθήματα ποδηλασίας …και δεξιοτεχνίες για παιδιά από 1,5 ετων!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΙΩΡΗΣ  ΜΤΒ LEADER