Με εξαιρετική επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση γαστρονομίας με τίτλο «Μοναστηριακή Κουζίνα και Διατροφή», που διοργάνωσε την Κυριακή 25 Αυγούστου η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στο πλαίσιο της φετινής αναβαθμισμένης εμποροπανήγυρης του Δήμου Κατερίνης. Η δράση αυτή, που υλοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση και το συντονισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, είχε ως στόχο την ανάδειξη της μοναστηριακής κουζίνας, την προβολή των θρησκευτικών παραδόσεων και αξιών της Εκκλησίας, καθώς και την προώθηση των τοπικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων.

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης αποτέλεσε η μοναστηριακή κουζίνα, μια πτυχή της θρησκευτικής παράδοσης που συνδυάζει τη λιτότητα και την απλότητα με την πλούσια γεύση και τα θρεπτικά οφέλη.

Η παρουσίαση της μοναστηριακής κουζίνας έγινε από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Πέτρας Ολύμπου, Αρχιμανδρίτη π. Βασίλειο Νάκα, και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Αλεξάνδρου Κίτρους, Αρχιμανδρίτη π. Νικόλαο Πισιώτη, οι οποίοι συνοδεύονταν από μοναχούς των δύο αυτών Ιερών Μονών της Πιερίας. Οι ίδιοι οι μοναχοί ανέλαβαν να προετοιμάσουν και να μαγειρέψουν ζωντανά μπροστά στο κοινό, παρουσιάζοντας συνταγές που αντλούν την έμπνευσή τους από τη μοναστική ζωή και τα τοπικά προϊόντα της Πιερίας. Οι μοναχοί μαγείρεψαν γιουβέτσι με τόνο, μια ελληνική συνταγή με τα θαλασσινά.

Πολλές  μερίδες φαγητού μοιράστηκαν στους επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα μοναδικά εδέσματα και να ανακαλύψουν τον πλούτο της μοναστηριακής διατροφής. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν ενθουσιώδης, με πολλούς να εκφράζουν τον θαυμασμό τους για τις γεύσεις και την ποιότητα των εδεσμάτων.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στην πολύτιμη συμβολή του κ. Βασίλη Δήμου, συνεργάτη της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, ο οποίος είχε καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση και υλοποίηση της εκδήλωσης.