Οι προσπάθειες των αρχών να εντοπίσουν τον καραχαρία αλλά και το κεφάλι του 16χρονου συνεχίζονται.

Ένας 16χρονος αποκεφαλίστηκε όταν δέχθηκε επίθεση από καρχαρία την ώρα που έκανε ψαροντούφεκο στην Τζαμάικα.

Η αστυνομία είπε ότι ο 16χρονος Jahmari Reid, από την περιοχή Trelawny στη βορειοδυτική Τζαμάικα, εξαφανίστηκε τη Δευτέρα ενώ βρισκόταν μόνος στη θάλασσα. Έκανε ψαροντούφεκο σε νερά λίγο βόρεια του νησιού, κοντά στη δημοφιλή τουριστική πόλη Montego Bay. Ψαράδες βρήκαν το πτώμα του την επόμενη μέρα με τραύματα που έδειχναν ότι είχε δεχθεί επίθεση από καρχαρία, είπε η αστυνομία.

Τα τοπικά Μέσα ανέφεραν ότι είχε αποκεφαλιστεί ενώ είχε τραύματα από δόντια στο ένα του χέρι. Οι προσπάθειες των αρχών να εντοπίσουν τον καραχαρία αλλά και το κεφάλι του 16χρονου συνεχίζονται. Ο πατέρας του Jahmari, Michael Reid συντετριμμένος είπε στον Jamaica Observer πως δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί.

Οι επιθέσεις καρχαριών είναι σπάνιες, με συνολικά 69 επιβεβαιωμένες απρόκλητες επιθέσεις παγκοσμίως και 14 θανάτους πέρυσι, σύμφωνα με το International Shark Attack File που εδρεύει στη Φλόριντα.

Από το 1749, μόνο τρεις απρόκλητες επιθέσεις καρχαρία έχουν αναφερθεί στην Τζαμάικα, σύμφωνα με το αρχείο, το οποίο διαχειρίζεται το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Φλόριντα και η Αμερικανική Εταιρεία Elasmobranch.

 

 

Πηγή:dnews