Οι αγρότες της Πιερίας με πρωτοβουλία των αγροτικών συλλόγων κάνουμε γνωστό στους πολίτες της Πιερίας, στην κυβέρνηση και σε κάθε αρμόδιο για τα καταστροφικά αποτελέσματα της φετινής καλλιεργητικής χρονιάς και στα αδιέξοδα που έχουμε περιέλθει και τον ορατό κίνδυνο κατάρρευσης του αγροτικού τομέα στην περιοχή μας.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα την μειωμένη παραγωγή και σε πολλές περιπτώσεις και σε πολλά προϊόντα η παραγωγή να μην συγκομισθεί.

Οι  τιμές κατρακύλησαν πολύ κάτω από το κόστος παράγωγης. Τα αγροτικά έξοδα λιπάσματα, φυτοφάρμακα, πετρέλαιο και γενικά το κόστος παραγωγής ανεβαίνουν ανεξέλικτα.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η αδυναμία των παραγωγών να ξανά καλλιεργήσουμε αλλά και επειδή όλες σχεδόν οι παραγωγές είναι πλέον ασύμφορες και τελικά να εγκαταλείψουμε τα χωράφια μας και τα χωριά μας που ερημώνουν.

Η κατάσταση που έχουμε περιέλθει είναι αδιέξοδη αλλά και τραγική!

Γι’αυτό, καλούμε την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα τώρα για να αποτρέψουν την απερχόμενη καταστροφή της αγροτικής παραγωγής και την εγκατάλειψη των χωραφιών μας και των χωριών μας.

Καλούμε τους συναδέλφους μας αγρότες της Πιερίας την Πέμπτη 11:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης για να διατρανώσουμε την αγανάκτηση για την εγκατάλειψη μας  από την πολιτεία και να στείλουμε το μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση πως είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας μέχρι την τελική δικαίωση.

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας θα μοιραστεί αλεύρι στους πολίτες. Μια συμβολική κίνηση για να κατανοήσουν ότι θα πούμε το ψωμί – ψωμάκι τα επόμενα χρόνια.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΙΣΟΠΟΥΛΟΣ