Αλλάζει το εμβληματικό σχήμα της «πινέζας»

Αναβαθμίσεις και βελτιώσεις σε ένα από τα μακροβιότερα προϊόντα της Google

Αν δεν έχετε δώσει μεγάλη προσοχή στo Google Maps, αυτό το καλοκαίρι υπήρξαν αρκετές αναβαθμίσεις και ενημερώσεις σε ένα από τα μακροβιότερα προϊόντα της Google.

Η τελευταία αναβάθμιση είναι ένας μικρός επανασχεδιασμός των pins που εμφανίζονται στον χάρτη κατά την πλοήγηση. Όπως παρατήρησε η ιστοσελίδα 9to5Google, το εμβληματικό σχήμα του «pin» (πινέζα) με την αιχμηρή άκρη στο κάτω μέρος αντικαθίσταται με κάτι πιο στρογγυλό και μοντέρνο.

Αυτό είναι κάπως περίεργη επιλογή, δεδομένου ότι το λογότυπο του Google Maps είναι ένα αιχμηρό pin.

Τι αλλάζει με τα νέα pins

Τα περισσότερα εικονίδια μέσα στα pins δεν αλλάζουν. Αντίθετα, μόνο το ίδιο το pin λαμβάνει νέο σχεδιασμό. Έτσι, ένα καφέ, για παράδειγμα, θα συνεχίζει να εμφανίζει μια κούπα πάνω σε ένα πορτοκαλί pin, αλλά τώρα η άκρη είναι πιο μαλακή και το εικονίδιο είναι σε λευκό φόντο.

Το νέο σχέδιο ταιριάζει με την υφιστάμενη εμφάνιση των αστεριών, καρδιών και σημαιών.

Ορισμένα εικονίδια έχουν αλλάξει χρώμα, όπως τα μουσεία που μετακινούνται από το τιρκουάζ στο μωβ, ενώ ορισμένα εικονίδια όπως οι παραλίες και οι ζωολογικοί κήποι διατηρούν το ίδιο χρώμα, απλά με ελαφρύτερη απόχρωση.

Γιατί η αλλαγή σχεδίου;

Προφανώς, ο επανασχεδιασμός θα επιτρέψει στη Google να προσθέσει περισσότερα pins στους χάρτες, καθώς είναι λίγο μικρότερα και λιγότερο εμφανή σε σχέση με το παλιό σχέδιο.

Ο επανασχεδιασμός ευθυγραμμίζεται με αυτό που φαίνεται να είναι μια συνεχιζόμενη ανανέωση της εφαρμογής Google Maps. Σκοπός είναι να δείξει περισσότερο από τον χάρτη στην οθόνη με στοιχεία όπως μικρότερη εικονογραφία, κατάργηση πλήρους οθόνης επικαλύψεων και πιο στρογγυλεμένες γωνίες.

Η Google έχει προσθέσει επίσης περισσότερες διεπαφές χρήστη, όπως κουμπιά X για κλείσιμο επικαλύψεων ή τη δυνατότητα γρήγορης σάρωσης των οθονών πληροφοριών προς τα κάτω για να δείτε τον χάρτη.

Άλλες λειτουργίες που είδαμε να προστίθενται στους Χάρτες φέτος περιλαμβάνουν έναν νέο τρόπο εξερεύνησης αξιοθέατων με AR (επαυξημένη πραγματικότητα).

Επίσης, τον Μάιο, η εταιρεία πρόσθεσε περισσότερους τρόπους για να βρείτε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ακόμη και αυτούς που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά. Για να μην αναφέρουμε τις αναβαθμίσεις με τεχνητή νοημοσύνη καθώς η Google προσπαθεί να ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη σε όλα όσα δημιουργεί.

Η Google τείνει να αναπτύσσει τις ενημερώσεις μέσα σε λίγες ημέρες, οπότε αν δεν βλέπετε τα νέα pins, ίσως περιμένετε μια μέρα ή δύο. Διαφορετικά, ο νέος σχεδιασμός είναι διαθέσιμος για Android, iOS και τη διαδικτυακή διεπαφή των Χαρτών από σήμερα.

 

 

Πηγή:typosthes