Η ταινία μικρού μήκους «Αχέροντας» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Παπαδοπούλου και σενάριο Μάτας Κούρτη θα πραγματοποιήσει την Πανελλήνια πρεμιέρα της στο 47 ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας συμμετέχοντας στο φετινό Εθνικό Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Τμήμα του κινηματογραφικού Φεστιβάλ.

Η πρώτη προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη στον Κινηματογράφο Ολύμπια στις 17:30 ενώ θα βρίσκεται διαθέσιμη και διαδικτυακά κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ στον παρακάτω σύνδεσμο ONLINE FESTIVAL – DISFF 47 -2024 (dramafilmfestival.gr)

Το σενάριο ακολουθεί την ιστορία του Νίκου και της Μαρίας, ενός ζευγαριού που αποφασίζει να περάσει ένα Σαββατοκύριακο στον ποταμό Αχέροντα. Κατά την παραμονή τους εκεί, η μυθολογία του τόπου τους επηρεάζει και τους ωθεί να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους.

Πρόκειται για μια ταινία μυθοπλασίας που γυρίστηκε εξολοκλήρου στις εκβολές και τις πηγές του ποταμού Αχέροντα, στα χωριά Αμμουδιά και Γλυκή, με πρωταγωνιστές τους Κωνσταντίνο Ασπιώτη, Σμαράγδα Αδαμοπούλου και Αργύρη Μπακιρτζή.

Το εντυπωσιακό τοπίο και ο μύθος που περιβάλλει το ποτάμι ενέπνευσαν τους δημιουργούς κατά την επίσκεψή τους στην περιοχή.

Εκεί γεννήθηκε η ιδέα μιας ιστορίας που συνδέει τον αρχαίο μύθο με το φυσικό περιβάλλον. Τα κρυστάλλινα νερά του ποταμού βρήκαν τον δρόμο τους προς τη μεγάλη οθόνη καθώς αποτέλεσαν το σκηνικό για την αφήγηση της ιστορίας.

Η ταινία είναι μία παραγωγή της εταιρείας ΗΟΝΕΥΒΕΕ σε συνεργασία με το Τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ, σε συμπαραγωγή με την LIBRART PERFORMING ARTS ENSEMBLE και το ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Epirus Film Office.

Στην επιτυχή ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας συνέβαλαν καθοριστικά οι φιλόξενοι κάτοικοι και οι επαγγελματίες των Δήμων Πάργας και Σουλίου και ιδιαίτερα εκείνοι της Γλυκής και της Αμμουδιάς. Σημαντική ήταν και η βοήθεια της Κοινοπραξίας Εκβολών Αχέροντα.

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία:

Αχέροντας – Online Drama International Short Film Festival (dramafilmfestival.gr)

Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Σμαράγδα Αδαμοπούλου, Αργύρης Μπακιρτζής
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου
Σενάριο: Μάτα Κούρτη
Παραγωγός: Χριστίνα Τσακμακά

Συμπαραγωγός: Δημήτρης Σπύρου
Associate Producers: Μανώλης Μελισσουργός, Δημήτρης Νάκος, Μαριάννα Ράντου
Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιώργος Αθανασόπουλος
Σκηνογράφος: Λουκία Λιμπέρη Ωραιοπούλου
Ενδυματολόγος: Σπυριδούλα Λιαράτσικα
Ηχητικός Σχεδιασμός: Enes Achmet Kechagia
Μοντάζ: Γιώργος Γεωργόπουλος & Φαίδων Γκρέτσικος
Διευθύνση Παραγωγής: Βίκυ Εδιάρογλου
Οργάνωση Παραγωγής: Μαίρη Τσίτσου
Color Correction: Μαρία Τζωρτζάτου
Α’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Πέτρος Καλφαμανώλης
Β’ Βοηθός Σκηνοθέτη-Κινησιολογία: Μαρία Στεφανίδου
Σκριπτ: Κλαούντια Μαρία Δούλου
Α’ Βοηθός Κάμερας: Σπύρος Κοντορουχάς
Ηλεκτρολόγοι: Γιώργος Αθανασόπουλος, Δημήτρης Κόλλιας
Βοηθός Παραγωγής: Πάνος Δέδες
Casting Director: Δημήτρης Ζούρας
Make Up Artist: Μαίρη Ρόκκου

 

 

(Δελτίο τύπου)