Mέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2024, αναμένεται να δοθεί στους μαθητές για πρώτη φορά το «Sport Pass», ένα voucher ενίσχυσης της συμμετοχής στον αθλητισμό

Οι μαθητές ετοιμάζονται να επιστρέψουν στα θρανία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2024-25 με το πρώτο κουδούνι να προγραμματίζεται να χτυπήσει την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου με τον καθιερωμένο αγιασμό.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει δρομολογήσει μια σειρά αλλαγών στο ποινολόγιο, στην απαγόρευση κατοχής και χρήσης κινητού τηλεφώνου στα σχολεία αλλά και στο πλαίσιο των απουσιών όμως ένα από τα μέτρα που αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το περίφημο «Sport Pass» που είχε προαναγγελθεί από την περσινή σχολική χρονιά.

Όπως είχε ανακοινωθεί από το αρμόδιο Υπουργείο στο πλαίσιο του Ετήσιου Σχεδίου Δράσης, το τρίτο τρίμηνο του 2024 (ήτοι Οκτώβριος – Δεκέμβριος) αναμένεται να δοθεί στους μαθητές για πρώτη φορά το «Sport Pass» ένα voucher ενίσχυσης της συμμετοχής στον αθλητισμό.

Sports Pass 300 ευρώ στους μαθητές – Ποιοι είναι δικαιούχοι

Πρόκειται για μια οικονομική ενίσχυση ύψους 300 ευρώ που σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου αποτελεί ένα πρόγραμμα ενίσχυσης της άθλησης των παιδιών δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές της 1ης Γυμνασίου να εγγραφούν σε Αθλητικούς Συλλόγους της αρεσκείας τους ενισχύοντας τον αναπτυξιακό αθλητισμό.

Οι μαθητές της Α Γυμνασίου της φετινής χρονιάς ανέρχονται περίπου σε 100.000 μαθητές εκ των οποίων θα λάβουν το sport pass βάσει οικογενειακών εισοδηματικών κριτηρίων περίπου 35.000 μαθητές.

Η διάταξη όπως αναγράφεται στο Ετήσιο Σχέδιο Δράσης 2024 του υπουργείου Παιδείας: «Όπως σημειώνεται στο σχέδιο δράσης του Υπουργείου για το 2024 (σελ.107, κεφ. 8.2, “Αθλητισμός στο σχολείο”), προβλέπεται πρόγραμμα ενίσχυσης της άθλησης των παιδιών, παρέχοντας την ευκαιρία σε πολλούς μαθητές της Α’ Γυμνασίου να εγγραφούν σε Αθλητικούς Συλλόγους της αρεσκείας τους ενισχύοντας τον αναπτυξιακό αθλητισμό.

Με περίπου 100.000 μαθητές να απαρτίζουν τον πληθυσμό στον οποίο απευθύνεται το μέτρο, μόλις 35.000 θα δικαιούνται το ποσό των 300 ευρώ του voucher, οι οποίοι θα επιλεγούν κατά προτεραιότητα με βάση οικογενειακά και εισοδηματικά κριτήρια».

Οι γονείς από την πρώτη στιγμή έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το «Sport Pass» αλλά ζητούν να ισχύσει για όλους τους μαθητές της Α Γυμνασίου καθώς ο αθλητισμός είναι απαραίτητος για την υγεία και την ανάπτυξη όλων των παιδιών.

 

 

Πηγή:typosthes