Από κακοκαιρία σε κακοκαιρία καθώς μετά το Σαββατοκύριακο έρχεται νέα οργανωμένη κακοκαιρία.
Για οργανωμένη κακοκαιρία η οποία θα ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα κάνει λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σήμερα Τετάρτη, ενώ η ημέρα ξεκινάει με καλές καιρικές συνθήκες το απόγευμα θα δούμε συννεφιές αστάθειας κατά μήκος του ηπειρωτικού κορμού, από τα βόρεια προς τα νότια τμήματα και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες και τοπικές μπόρες.

Είμαστε σε μία εποχή όπου τα φαινόμενα μπορεί να έχουν μικρή διάρκεια παρόλα αυτά μπορούν να συνοδεύονται από έντονους κεραυνούς, μεγάλο όγκο νερού σε μικρό χρονικό διάστημα ακόμα και χαλαζοπτώσεις.

Σήμερα, Τετάρτη ηλιοφάνεια στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα με συννεφιές στη Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία.

Αργά όμως το απόγευμα θα επικρατήσει αστάθεια στον ηπειρωτικό κορμό με μπόρες και τοπικές καταιγίδες, ιδιαίτερα σε ορεινές και πεδινές περιοχές.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο 33 με 35 βαθμούς το μεσημέρι.

Στην Αττική, δεν αναμένουμε κάτι αξιόλογο, με συννεφιές αστάθειας το απόγευμα με μικρή πιθανότητα να περάσουν κάποιες μπόρες γύρω από την ορεινή ζώνη.

Η θερμοκρασία θα βρεθεί στους 34 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη, αργά το απόγευμα η αστάθεια θα εκδηλωθεί σε ορεινούς και μη ορεινούς όγκους.

Θα υπάρχουν διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως τις πρωινές ώρες ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Σιγά σιγά οδηγούμαστε σε οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας.

Αύριο Πέμπτη, αστάθεια αναμένεται σε ορεινούς όγκους του ηπειρωτικού κορμού, και προς το βόρειο Ιόνιου πλησιάζει μία διαταραχή από τα βόρεια Βαλκάνια.

Την Παρασκευή, ιδιαίτερα προς τα βόρεια βορειοδυτικά τμήματα θα ξεκινήσουν τα φαινόμενα προς το βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και δυτική Μακεδονία και από το απόγευμα προς τη βόρεια Ελλάδα.

Αυτή η διαταραχή θα απασχολήσει τμήματα της χώρας μας από τη Θεσσαλία και πιο πάνω.

Το Σάββατο, η διαταραχή θα κινηθεί πιο ανατολικά δίνοντας περισσότερες βροχές προς τα ανατολικά, την περιοχή της Θεσσαλίας, την κεντρική Μακεδονία, το βόρειο και δυτικό Αιγαίο ενώ δεν αποκλείεται οι βροχές -να φτάσουν και τον ανατολικό ηπειρωτικό κορμό.

Την Κυριακή, παρόμοια η εικόνα με μπόρες.

Τα φαινόμενα αυτά θα εκδηλώνονται κατά τη διάρκεια μεσημβρινών και απογευματινών ωρών.

Έρχεται πιο οργανωμένη κακοκαιρία την επόμενη εβδομάδα με οργανωμένες βροχές και καταιγίδες.

 

 

Πηγή:dnews