Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες 

Είναι γνωστό σε όλους μας  ότι  κάθε χρόνο στη  Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ), τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και οι αρχηγοί κομμάτων  την επισκέπτονται εκφράζοντας τις θέσεις  τους για τα προβλήματα και τις εξελίξεις στη  χώρας. 

 Η κυβέρνηση  με τις διαρροές στον τύπο μας προϊδεάζει ότι θα συνέχισει την ίδια  πολιτική σταθερότητα με πρόσχημα την δημοσιονομική πειθαρχία, το γνωστό παραμύθι  για τα κέρδη των λίγων. Είναι δεδομένο  λοιπόν  ότι θα  συνεχιστεί η ιδία πολιτική της ΕΕ, που ακολούθησαν όλες  οι κυβερνήσεις για να ενισχύσουν την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. 

Τις συνέπειες αυτής της πολιτικής της ζούμε στο πετσί μας.. Περικοπές στις συντάξεις , μας αφαίρεσαν  οι ληστές ,την 13η 14η σύνταξη, μας έκαναν  περικοπές με τον άθλιο νόμο  (Κατρούγκαλου) (ΣΥΡΙΖΑ), μειώνουν συνεχώς τις δαπάνες για την υγεία την πρόνοια με αποτέλεσμα να αφήνουν σκόπιμα τα νοσοκομεία, τα Κ.Υ, τα τοπικά Ιατρεία, να υπολειτουργούν με μειωμένο προσωπικό και ασυντήρητες υποδομές.

Οπού  οι εκπρόσωποι στο δημόσιο σύστημα υγείας μετατρέπονται σε μάνατζερ , για να στέλνουν  τους ασθενείς , πελάτες στον ιδιωτικό τομέα υγείας .

Για τους  συνταξιούχους τίποτε καλό δεν προμηνύεται από αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης παρά μόνο συμφορές.

Αυτά που θα συνεχίσουμε να ακούμε είναι υποσχέσεις, ψέματα, ακρίβεια παντού, στα φάρμακα, τα τρόφιμα, την ενέργεια, στις υπηρεσίες παροχής, κατασχέσεις σπιτιών, τραπεζικών λογαριασμών, καμία προστασία του λαού από τις φωτιές, τις πλημμύρες, τους  σεισμούς κλπ.

Η κυβέρνηση στην πολιτική της έχει γραμμένο με μαύρα γράμματα. Ιδιωτικοποιήσεις παντού, δίνοντας γη και ύδωρ στο κεφάλαιο για να αυξάνουν τα κέρδη.

Για τον λαό έχει  τα καλάθια της ντροπής καπαμά,αυξήσεις απάτη, δουλειά  χωρίς δικαιώματα ως τα βαθιά γεράματα κλπ.. Αυτή η πολίτικη, συνδέει  την  χώρα μας με τους  πόλεμους στην Ουκρανία και την Μέση ανατολή, στα σχέδια των ΗΠΑ,ΝΑΤΟ, ΕΕ, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον λαό  και τη χώρα μας ,προκειμένου  να εξυπηρετούν τα σχέδια του κεφαλαίου για μπίζνες στα ερείπια των κατεστραμμένων χωρών .

Οι  συνταξιούχοι,  απέναντι σε αυτή την βάρβαρη πολιτική  έχουν μόνο έναν  δρόμο. Να συνεχίσουμε ποιο μαζικά τον  αγώνα μέσα από τα σωματεία , μαζί  με το  εργατικό κίνημα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που εξυπηρετεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Διεκδικούμε 

  • Αυξήσεις στις συντάξεις κατώτερη σύνταξη 650 ευρώ 
  • Να δοθούν πίσω όλα τα κλεμμένα από την κυβέρνηση . 
  • Αποκλειστικό  σύγχρονο  δωρεάν  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη 
  • Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου –Βρούτση-
  • Να δοθεί πίσω το ΕΚΑΣ  στους χαμηλοσυνταξιούχους. 
  • Να δοθεί  πίσω η 13η και 14η σύνταξη.
  • Να καταργηθεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα 
  • Έξω από  το χρηματιστήριο ενέργειας .
  • Μείωση 50% στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Καμία διακοπή σε σπίτια λαϊκής οικογένειας, το ρεύμα και το νερό.
  • Να αξιοποιηθούν όλες  οι  πηγές ενέργειας  της χώρας  μας ,όπως ο  λιγνίτη κλπ.. 
  •  Απεμπλοκή τώρα της χώρας  από τον πόλεμο  στο έδαφος της Ουκρανίας από την Ρωσία τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, καθώς επίσης στην σφαγή που γίνεται στην Παλαιστίνη από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ με της πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ.

 

Όλοι στο Συλλαλητήριο Σάββατο 7/9  στην  Δ.Ε.Θ ,στην Πλατεία  ΧΑΝΘ στις  5:30 μμ 

Στις  3:30 μμ αναχωρούν λεωφορεία από την  Πλατεία  Ελευθερίας  της Κατερίνης.  

 

 

(Δελτίο τύπου)