Μέσω του προγράμματος EU4Health

Συμφωνία με στόχο να παραμείνουν στα δημόσια συστήματα υγείας οι νοσηλευτές των κρατών-μελών υπέγραψε το Περιφερειακό Γραφείο του ΠΟΥ με την Επιτροπή της Κομισιόν.

Μέσω του προγράμματος EU4Health, θα δοθεί χρηματοδότηση 1,3 εκατ. ευρώ σε όλα τα κράτη-μέλη, σε περίοδο 36 μηνών, με ιδιαίτερη έμφαση στις χώρες με σημαντικές ελλείψεις σε εργαζομένους στον τομέα υγείας, και συγκεκριμένα με ελλείψεις σε νοσηλευτές.

Αναφερόμενη στο θέμα η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδη, επεσήμανε ότι οι νοσηλευτές είναι η ραχοκοκαλιά των συστημάτων υγείας και είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση ότι οι ασθενείς λαμβάνουν υψηλής ποιότητας, επαγγελματική φροντίδα όταν τη χρειάζονται.

Μέσω στενής συνεργασίας με τα κράτη-μέλη, τις οργανώσεις νοσηλευτών και τους κοινωνικούς εταίρους, η πρωτοβουλία θα προσαρμοστεί στις συγκεκριμένες ανάγκες σε εθνικό και υποεθνικό επίπεδο.

Η χρηματοδότηση θα περιλαμβάνει τη δημιουργία σχεδίων δράσης πρόσληψης, προγράμματα καθοδήγησης για την προσέλκυση μιας νέας γενιάς νοσηλευτών, την αξιολόγηση και κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νοσηλευτές, στρατηγικές για τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας τους και την εφαρμογή ευκαιριών και δράσεων κατάρτισης ώστε να διασφαλιστεί ότι το εργατικό δυναμικό της υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να αποκομίσει οφέλη από τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

 

 

Πηγή:naftemporiki