Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
«ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ»

Πολύ μαγευτική η συναυλία «Στη σκιά του Ολύμπου», με το φεγγάρι του Αυγούστου, μία εβδομάδα μετά την πανσέληνο, αφού η εκδήλωση ήταν από αναβολή, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν την Δευτέρα 19 Αυγούστου, ημέρα που ήταν προγραμματισμένη.

Την συναυλία διοργάνωσε η χορωδία μας, με συμμετοχή της παιδικής και τετράφωνης χορωδίας μας, στον αύλειο χώρο της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου, χώρος πολύ μαγευτικός, με το παγκόσμιο μνημείο της φύσης , τον Όλυμπο, δίπλα μας και το Αιγαίο να απλώνεται μπροστά μας.

Στο πρώτο μέρος, η παιδική χορωδία με μαέστρο την καθηγήτρια μουσικής Μαριλένα Μιχοπούλου, όπου οι φωνές μικρών μας χορωδών, ήχησαν πολύ ευχάριστα στις καρδιές μας.

Στο δεύτερο μέρος, η τετράφωνη χορωδία με 15 μέλη ορχήστρα και 60 χορωδούς υπό την διεύθυνση του Ευθύμιου Μαυρίδη, με ποικίλο πρόγραμμα, αποτελούμενο από οκτώ ενότητες, μελωδίες, ρετρό, ελαφρολαϊκά κ.λ.π. άγγιξε πολλαπλά το κοινό, σπάζοντας την πληκτική ρουτίνα της καθημερινότητας.

Ακόμη η συμμετοχή των χορωδών μας ως σολίστ, Αικατερίνης Καρατζά, Μαρίας Τσομπανοπούλου, Γεωργίου Ανδρικοπούλου, Νικολάου Φαρμάκη, Γεωργίου Χασαμπένη και Αθανασίου Μπατάλα, πολύ επιτυχής και εντυπωσιακή .
Η καλοκαιρινή μας εκδήλωση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους θεατές. Δεν θα αναφερθούμε σε ρεπορτάζ ΜΜΕ.

Παραθέτουμε όμως , επιγραμματικά τις κυριότερες δηλώσεις αρκετών θεατών κατοίκων της κωμοπόλεώς μας, παραθεριστών κλπ.

Εύγε σε όλους σας, μπράβο για την προσφορά σας στην μουσική και τον πολιτισμό, τραγουδήσατε τον έρωτα, μας μεταφέρατε νοερά στα νεανικά μας χρόνια, οι μελωδίες ήχησαν πολύ ευχάριστα στις καρδιές μας , να το επαναλάβετε.
Στη συναυλία μας περεβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Σοφία Ζουρούρα και Δημήτριος Πατσιαρίκας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου, Ευστράτιος Κυριακάκης, εκπρόσωπος του Βουλευτή Ξενοφώντα Μπαραλιάκου, Πρόεδροι και μέλη ΔΣ συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Εμείς από την πλευρά μας ευχαριστούμε όλες και όλους , που μας ετίμησαν με την παρουσία τους.

 

Το ΔΣ
Της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου «Ιωάννης και Θεόφραστος Σακελλαρίδης»

(Δελτίο τύπου)