Το  μουσικοχορευτικό τμήμα της Ε.Π.Μ. Κατερίνης συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην περιοχή της πόλης Figueira da Foz της Πορτογαλίας, από 26 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου. 24 χορευτές, χορεύτριες και μουσικοί, απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο τη μουσική και χορευτική μας κουλτούρα, αφήνοντας για άλλη μια φορά τις καλύτερες εντυπώσεις. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν αποστολές από Ταϊλάνδη, Βραζιλία, Τουρκία, Ιταλία και φυσικά από την Πορτογαλία. Η συνύπαρξη αυτή δημιούργησε νέους φίλους από κάποια άλλη γωνιά της γης και τις προϋποθέσεις για μελλοντικές συνεργασίες.

Η συμμετοχή μας στο συγκεκριμένο φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Διεθνούς Συμβουλίου Οργανωτών Φολκλορικών Φεστιβάλ και Λαϊκής Τέχνης (C.I.O.F.F.) του οποίου η Ε.Π.Μ. Κατερίνης είναι μέλος από το1989.Χάρις στην οργανωτική δομή του C.I.O.F.F., κάθε χρόνο πάνω από 30.000 παραδοσιακοί καλλιτέχνες μετακινούνται, διαδίδουν την παράδοση της χώρας τους και με τον τρόπο τους συμβάλλουν στην παγκόσμια συναδέλφωση και τη διαφύλαξη της φιλίας και της ειρήνης ανάμεσα στους λαούς της γης.

Τα μέλη της αποστολής στη διάρκεια της παραμονής τους στην Πορτογαλία επισκέφτηκαν τις πόλεις Πόρτο, Φάτιμα, Όμπιτους και Λισσαβώνα.