Μετά από δύο χρόνια από το προηγούμενο βιβλίο της «Η μέρα του καρναβαλιού» που είχε διχάσει κοινό και κριτικούς, η συγγραφέας επανέρχεται με ένα εντελώς διαφορετικό μυθιστόρημα που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο από τις εκδόσεις Αγγελάκη.

Το βιβλίο με τίτλο «Μία τυχαία συνάντηση με τον Εντ Μπέγκελς», περιστρέφεται γύρω από δέκα διαφορετικούς ήρωες. Μία τυχαία συνάντηση με έναν παράξενο ξένο πάνω σε ένα καράβι στη μέση του πουθενά  θα γίνει ο βασικός άξονας για μία σειρά αναπάντεχων γεγονότων που θα αναδείξουν την πίστη, τη φιλία, τον σύγχρονο τρόπο ζωής, τη μοναξιά, την απώλεια και τη διαφορετικότητα. Οι ζωές των ηρώων του βιβλίου θα δοκιμαστούν, θ’ αλλάξουν και τελικά θα νικήσουν. Υπάρχει στ’ αλήθεια ο Εντ Μπέγκελς; Μέσα από τη συγκινητική, την αστεία, την τρυφερή και τη γκρίζα πλευρά της ζωής, κάθε ένας από τους ήρωες θα κληθεί να δώσει τη δική του απάντηση.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η συγγραφέας συνεργάζεται με τις εκδόσεις Αγγελάκη: «Όταν έφτασε η ώρα να διαλέξω με ποιες εκδόσεις θα συνεργαστώ για το νέο μου μυθιστόρημα, λειτούργησε το ένστικτο. Στις εκδόσεις Αγγελάκη βρήκα ανθρώπους που αγάπησαν το βιβλίο μου από την πρώτη σελίδα. Εκείνη την περίοδο είχα μέσα στην κοιλιά ένα μικρό αγγελάκι κι έτσι θεώρησα ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο», είπε η Μαριλένα Παππά.

«Κάποιες φορές με ρωτούν γιατί γράφω. Έτσι μεγάλωσα, γράφοντας, λέω πάντα αμήχανα. Αυτή τη φορά όμως είναι κάτι ακόμα. Πρόκειται για ένα βιβλίο που μιλάει για το καλό στους καθημερινούς μας μικρόκοσμους. Μετά από δύο πολύ σκοτεινές νουβέλες και μία μακροχρόνια σκοτεινή περίοδο της ζωής μου, ήθελα να μιλήσω για το φως, αυτό που έχω βρει κι εγώ στη δική μου ζωή».

Η εταιρεία των «Εκδόσεων Αγγελάκη» ιδρύθηκε το 1974 με έδρα την Αθήνα και ιδρυτή της εταιρείας τον Εμμανουήλ Κωνσταντίνου Αγγελάκη. Την ίδια περίοδο προχώρησε στην έκδοση μιας γκάμας έργων που κάλυψαν και καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό το αναγνωστικό ενδιαφέρον μιας ευρείας μάζας κοινού. Στον χώρο του σχολικού βοηθήματος, κατέχει μια από τις υψηλότερες θέσεις. Στα χρόνια της λειτουργίας της έχει δημιουργήσει και εκδώσει δύο (2) σειρές (σύγχρονη διδακτική 16τόμοι- αναλυτική 23τόμοι), οι οποίες σημείωσαν μεγάλη εμπορική επιτυχία. Στη συνέχεια, η εταιρεία προχώρησε σε εκδόσεις που καλύπτουν όλα τα ενδιαφέροντα (Παιδικά-Ιατρικά-Λογοτεχνία-Μαγειρική κ.α.). Μερικά σημαντικά έργα είναι: Λεξικό Ανωμάλων Ρημάτων του Βογιατζή, Σύγχρονη Διδακτική, Χρυσή σειρά (κλασική λογοτεχνία), Παγκόσμια Ποιητική Ανθολογία», «Ιούλιος Βερν» (βραβευμένα παιδικά μυθιστορήματα), Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους του Κ. Παπαρηγοπούλου, με νέα μορφή και συμπληρωμένο μέχρι και το 1993, Οι Μεγάλοι Παραμυθάδες 4 τόμοι (κλασσικά παραμύθια), Τα Παραμύθια του Εθνικού Κήπου και Ιστορία-Μυθολογία για παιδιά 10τόμοι (Ηρακλής-Οδυσσέας κλπ). Τα τελευταία χρόνια, από το 2008 μέχρι και σήμερα, έχουν συνεχίσει την εκδοτική τους πορεία εκδίδοντας πολλά μεμονωμένα έργα και κάθε χρόνο η βιβλιοπαραγωγή αυξάνεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι το από το 2008 μέχρι και σήμερα εκδόθηκαν 350 νέοι τίτλοι σε σὐνολο 500 τίτλων. Οι εκδόσεις «Αγγελάκη» συμπλήρωσαν φέτος 50 χρόνια ζωής με μεγάλη προσφορά στα ελληνικά γράμματα.