«Αποφασίστηκε ότι την προσεχή χρονιά θα καλυφθεί το σύνολο της επικράτειας και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την επέκταση του» εθνικού προγράμματος χαλαζικής προστασίας με εναέρια μέσα του ΕΛΓΑ. Αυτό αναφέρει σε έγγραφη απάντησή του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης, μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλου, που είχε κατατεθεί άμεσα μετά τη χαλαζόπτωση η οποία είχε πλήξει το Αμύνταιο πριν δύο μήνες.

Ο Υφυπουργός έκανε γνωστό ότι το Εθνικό Πρόγραμμα Χαλαζικής Προστασίας με εναέρια μέσα του ΕΛΓΑ επεκτείνεται και την προσεχή χρονιά θα καλυφθεί το σύνολο της επικράτειας, δηλαδή και οι νομοί της Δυτικής Μακεδονίας.

Με τον τρόπο αυτό, πάντως, αίρεται η αδικία εις βάρος της Δυτικής Μακεδονίας, την οποία επεσήμανε στο Κοινοβούλιο ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζεται ότι στην ερώτησή του είχε καλέσει την Κυβέρνηση να απαντήσει γιατί οι πληγείσες περιοχές δεν είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα, επιπλέον δε να μεριμνήσει για την αποτελεσματική αντιχαλαζική προστασία και την ανθεκτικότητα της αγροτικής παραγωγής συνολικά στη Δυτική Μακεδονία. Εύχομαι όντως να συμβεί αυτό…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΠΟΝΙΔΗΣ