Πανηγυρίζει σήμερα με λαμπρότητα ο Ιερός Ναός της Αγίας Θεοδώρας εν Αλεξάνδρεια, στον Κολινδρό, που αποτελεί τον μοναδικό ενοριακό ιερό ναό σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο αφιερωμένο στη μεγάλη αυτή Αγία της εκκλησίας μας.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες το απόγευμα, παραμονή της εορτής, με την υποδοχή των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου. Την τελετή υποδοχής ακολούθησε ο Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο προεξήρχε ο Γέροντας Καισαρείας Θεοφύλακτος. Ο κ. Θεοφύλακτος μετέφερε στο εκκλησίασμα τις ευχές και την ευλογία του Πατριάρχου Αλεξανδρείας, Θεοδώρου Β’, υπογραμμίζοντας τη σημασία της εορτής και τη μοναδικότητα του ναού.

Σήμερα το πρωί, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προσελκύοντας πλήθος πιστών από τον Κολινδρό και τις γύρω περιοχές. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα του Αγίου Νεκταρίου, τα οποία θα παραμείνουν στον ναό μέχρι την Κυριακή. Καθημερινά, κατά τη διάρκεια της παραμονής των λειψάνων, θα τελούνται ιερές ακολουθίες προς τιμήν του Αγίου.