Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες,

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα ήθελα να σας καλωσορίσω με ιδιαίτερη χαρά για ακόμη μια φορά στην νέα εκπαιδευτική περίοδο που ξεκινά για όλους μας με όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες για νέες γνώσεις, που θα μας οδηγήσουν στην πρόοδο.

Θα ήθελα να δείτε το σχολείο όχι μόνο ως χώρο γνώσης αλλά σαν δεύτερη οικογένειά σας μέσα στην οποία θα έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε, να συνεργαστείτε, να καλλιεργήσετε αξίες και να αναδείξετε δεξιότητες.

Με αγάπη και σεβασμό λοιπόν θα πρέπει να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της σχολικής ζωής για την επίτευξη των ονείρων και των στόχων σας.

Απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς, καθώς έχετε αναλάβει ένα καθοριστικό ρόλο για την πνευματική, συναισθηματική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών μας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για τη συνεχή σας αφοσίωση και την ανεκτίμητη προσφορά σας στην εκπαιδευτική διαδικασία και να σας ευχηθώ να συνεχίσετε αυτό το δύσκολο αλλά πολύ σημαντικό και ουσιαστικό έργο.

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Σας ευχαριστώ που στέκεστε δίπλα στα παιδιά σας με ευαισθησία και αγάπη, στηρίζοντας τα όνειρα, τις προσπάθειες και τους στόχους τους.

Σας εύχομαι καλή δύναμη και σας υπενθυμίζω πως η καλή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς διευκολύνει το εκπαιδευτικό έργο και αποτελεί αρωγό στην ομαλή σχολική ζωή των παιδιών μας.

Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί γονείς και κηδεμόνες,

Ως Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας δεσμεύομαι προσωπικά να είμαι δίπλα σας καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, να αφουγκράζομαι τις ανησυχίες σας, να ακούω και να κάνω πράξη τα αιτήματά σας, να δίνω λύσεις στα προβλήματά σας.

Είμαι βέβαιος και το εύχομαι, ότι με συνεργασία και ενσυναίσθηση θα έχουμε μια υγιή και δημιουργική χρονιά για όλους μας.

Εύχομαι υγεία και δύναμη σε όλους και όλες σας.

«Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!»

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας

Δρ. Γεώργιος Χρ. Μακρής