Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς Κελσίου

Νέα κακοκαιρία είναι προ των πυλών, λίγες μόνο ημέρες μετά το σαρωτικό πέρασμα της ATENA, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια.

Σε νέα ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο γνωστός μετεωρολόγος μιλά για τη νέα κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει από αύριο κυρίως τη δυτική Ελλάδα, η οποία ονομάζεται BORIS. Όπως αναφέρει στην πρόγνωσή του, ο BORIS θα φέρει βροχές, καταιγίδες αλλά και πτώση του υδραργύρου.

«Από την Παρασκευή ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό με το όνομα “BORIS ” αναμένεται να φέρει νέο κύκλο βροχών και καταιγίδων κυρίως στη δυτική Ελλάδα», αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του, ενώ συνεχίζει τονίζοντας πως η θερμοκρασία θα πέσει μέχρι και 8 βαθμούς.

«Επιπλέον θα πέσει η θερμοκρασία 6-8 βαθμούς ενώ θα ενισχυθούν και οι άνεμοι οι οποίοι θα πνέουν δυτικοί και βορειοδυτικοί με εντάσεις που θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού η θερμοκρασία απο το Σ/Κ φαίνεται να διατηρείται σε Φθινοπωρινά επίπεδα», καταλήγει.

Για κακοκαιρία τύπου «Π» κάνει λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
Για την κακοκαιρία BORIS μίλησε στην πρόγνωσή του για τον καιρό και ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Όπως ανέφερε, απομακρύνεται προς την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας το πρώτο βαρομετρικό χαμηλό που μας απασχόλησε (δηλαδή η ATENA), ακολουθεί όμως ένα ακόμη σύστημα κακοκαιρίας.

«Αυτό το σύστημα θα κινηθεί ανατολικά-βορειοανατολικά, θα περάσει προς τα βόρεια Βαλκάνια και θα απασχολήσει τη χώρα μας, δίνοντας τον τύπο καιρού «Π». Δηλαδή όπως σχηματίζεται το γράμμα «Π» εκεί θα σημειωθούν και τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας (δυτική Ελλάδα, βόρεια τμήματα, ανατολικό Αιγαίο)», σημείωσε μεταξύ άλλων.

 

 

Πηγή:lifo