Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μπαντές

Με ουσιαστική παρέμβαση του βουλευτή Πιερίας, Σπύρου Κουλκουδίνα, το Γενικό Λύκειο Κολινδρού φαίνεται να βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην ένταξή του στα σχολεία που θα λειτουργούν με ολιγομελή τμήματα και τη φετινή σχολική χρονιά. Ο κ. Κουλκουδίνας ζήτησε από τον Υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, την κατ’ εξαίρεση ένταξη των τμημάτων του ΓΕΛ Κολινδρού στο καθεστώς σχολείων με τάξεις λιγότερων των 28 μαθητών.

Ο βουλευτής Πιερίας τόνισε τη σημασία της εξαίρεσης αυτής, επισημαίνοντας ότι η εφαρμογή οριζόντιων κριτηρίων για συγχωνεύσεις τμημάτων θα είχε ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των εκπαιδευτικών δομών στην περιοχή.

Ο Υπουργός Παιδείας, κ. Πιερρακάκης, εμφανίστηκε θετικός απέναντι στο αίτημα του βουλευτή, γεγονός που ενισχύει τις ελπίδες της τοπικής κοινωνίας  για τη διατήρηση των ολιγομελών τμημάτων. Εντός των επόμενων ωρών, αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας που θα επιβεβαιώσει τη θετική αυτή εξέλιξη.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον κ. Πιερρακάκη για την άμεση ανταπόκριση στην ικανοποίηση των ιδιαίτερων αναγκών των μαθητών του Κολινδρού», έγραψε ο κ. Κουλκουδίνας στα κοινωνικά δίκτυα, γνωστοποιώντας την πρόοδο στο ζήτημα της λειτουργίας του ΓΕΛ Κολινδρού.

Η απόφαση του Υπουργού Παιδείας αναμένεται να ανακουφίσει τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του Κολινδρού, οι οποίοι βλέπουν το σχολείο τους να συνεχίζει τη λειτουργία του με όρους που εξασφαλίζουν ποιοτική και προσαρμοσμένη εκπαίδευση στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Η ανάρτηση του κ. Κουλκουδίνα: