ΟΤσαντ Μακ Κουίν, γιος του θρυλικού ηθοποιού Στιβ ΜακΚουίν, ο οποίος έπαιζε τον «Ντατς» στη σειρά ταινιών «Karate Kid», πέθανε σε ηλικία 63 ετών.

Η οικογένειά του επιβεβαίωσε τον θάνατό του την επόμενη μέρα με μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στους ξεχωριστούς λογαριασμούς του Τσαντ και του Στιβ στο Instagram.

Η σύζυγός του και τα παιδιά του ανέφεραν σε δήλωσή τους στο Variety: «Με βαριά καρδιά ανακοινώνουμε τον θάνατο του πατέρα μας, Τσαντ Μακ Κουίν.

Η αξιοσημείωτη πορεία του ως στοργικός πατέρας για εμάς, μαζί με την ακλόνητη αφοσίωσή του στη μητέρα μας, αποτέλεσε πραγματικά παράδειγμα μιας ζωής γεμάτης αγάπη και προσήλωσης», αναφέρεται στη δήλωση.

«Το πάθος του για τους αγώνες όχι μόνο ανέδειξε το εξαιρετικό ταλέντο του, αλλά χρησίμευσε και ως ένας τρόπος για να τιμήσει την κληρονομιά του πατέρα του, μια απόδειξη των αξιών που του εμφύσησε».

Ο ΜακΚουίν έγινε ιδιαίτερα γνωστός για τον ρόλο του ως « Ντατς» που ενσάρκωσε στις ταινίες στο «Karate Kid».

Η ερμηνεία του ως ένα από τα μέλη της Cobra Kai ήταν εμβληματική στην ποπ κουλτούρα της δεκαετίας του ’80.

Ο χαρακτήρας του, ειδικότερα, επέδειξε μια ανελέητη συμπεριφορά και ενθάρρυνε τον Τζόνι Λόρενς (τον υποδύθηκε ο Γουίλιαμ «Μπίλι» Ζάμπκα) να ξυλοκοπήσει βάναυσα τον Ντάνιελ Λαρούσο (Ραλφ Μάκιο) κατά τη διάρκεια της νύχτας του χορού του Halloween.

Αν και εμφανίστηκε και σε άλλες ταινίες, όπως το «New York Cop» (1993) και το «Red Line» (1995), η κινηματογραφική του καριέρα δεν ήταν τόσο εκτεταμένη όσο του πατέρα του.

Ακολουθώντας, ωστόσο, τα βήματα του πατέρα του, ο Μακ Κουίν έκανε επιτυχημένη καριέρα στους αγώνες αυτοκινήτου, το πραγματικό του πάθος.

Αγωνίστηκε επαγγελματικά σε αγώνες όπως οι 24 ώρες του Λε Μαν και οι 12 ώρες του Σέμπρινγκ και ίδρυσε την McQueen Racing, μια εταιρεία που αναπτύσσει αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες υψηλών επιδόσεων, συνεχίζοντας την οικογενειακή κληρονομιά του πάθους για τα αυτοκίνητα.

Το 2006, ο ΜακΚουίν υπέστη ένα σχεδόν θανατηφόρο ατύχημα ενώ έκανε προπόνηση για τον αγώνα Rolex 24 του Daytona International Speedway.

Αν και τελικά τα κατάφερε, το ατύχημα ουσιαστικά τερμάτισε την επαγγελματική του καριέρα στους αγώνες, αλλά ο ίδιος παρέμεινε στον μηχανοκίνητο αθλητισμό μέσω της εταιρείας του και άλλων εγχειρημάτων.

 

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή:dnews