Επίσκεψη στη μονάδα «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.», πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κωνσταντίνος Τσιάρα, με αφορμή τη νέα μεγάλη επένδυση της εταιρείας, αξιοποιώντας το  υποέργο SUB1 «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ο κ. Τσιάρας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, ξεναγήθηκε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας από τους επικεφαλής, κ. Γιώργο και Προκόπη Κωνσταντόπουλο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα υγιεινής και οι κανόνες ασφαλείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της μονάδας και η προστασία των επισκεπτών και εργαζομένων.

Η εταιρεία «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» αποτελεί ένα πρότυπο σύγχρονης μεταποιητικής μονάδας στην περιοχή, με εξειδίκευση στην παραγωγή υψηλής ποιότητας βρώσιμης ελιάς και ελαιολάδου. Με την πρόσφατη επένδυση που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης, η εταιρεία αναβαθμίζει τις υποδομές της, ενσωματώνοντας καινοτόμες τεχνολογίες και πρακτικές που συμβάλλουν στην πράσινη μετάβαση και την αειφορία της παραγωγής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει εκτενώς με τους υπεύθυνους της εταιρείας για το μέλλον της ελαιοπαραγωγής στην Ελλάδα, καθώς και για τις προοπτικές εξαγωγών του προϊόντος σε διεθνείς αγορές. Τον κ. Τσιάρα συνόδευσε και ο Βουλευτής Πιερίας, κ. Σπύρος Κουλκουδίνας, ο οποίος έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες της εταιρείας που προάγουν την τοπική οικονομία και τη διεθνή παρουσία των ελληνικών προϊόντων.