Ο Γιώργος Αγγελόπουλος διάδοχος της Νοτοπούλου στο Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη
Καθήκοντα προϊσταμένου του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το Μέγαρο Μαξίμου.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1966. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και κοινωνική ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο του St. Andrews της Σκωτίας.
Ο κ. Αγγελόπουλος είναι διδάκτορας κοινωνικής ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ, υπότροφος του ΙΚΥ. Δίδαξε σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού (Καίμπριτζ, Πάντειο, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Γκρατζ, Λευκωσία).
Μελέτες του έχουν δημοσιευτεί στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά. Από το 2014 είναι επικ. καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ.
Δραστηριοποιήθηκε σε δομές κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και στο πανεπιστημιακό συνδικαλιστικό κίνημα. Διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργού Κ. Γαβρόγλου, αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας και Γραμματέας του ΥΠΠΕΘ.
Το βιογραφικό του, όπως παρατίθεται από τον ίδιο στην προσωπική του σελίδα στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ:
«Σπούδασα κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και κοινωνική ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο του St. Andrews (MPhil) και του Καίμπριτζ (PhD). Δίδαξα ως συνεργάτης στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ, ως Ειδικός Επιστήμονας Π.Δ. 407/80 και Λέκτορας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ως Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ως επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια του Graz και της Λευκωσίας. Συμμετείχα στην εποπτεία διδακτορικών διατριβών στο ΠΑ.ΜΑΚ., Α.Π.Θ., Πάντειο, Πανεπ. Θεσσαλίας και Université de Provence (Aix-Marseille I).
Διετέλεσα ερευνητής της Διεύθυνσης XII της ΕΕ, μεταδιδάκτορας-ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ, μεταδιδάκτορας του Ι.Κ.Υ. και μέλος ομάδων ερευνητικών προγραμμάτων της Διεύθυνσης V της ΕΕ, του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, του 6ου και του 7ου F.P. της ΕΕ, του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και του Ιδρύματος Leverhulme. Κριτής σε 10 διεθνή επιστημονικά περιοδικά, μέλος επιστημονικών επιτροπών 19 διεθνών συνεδρίων στα πανεπιστήμια ΠΑ.ΜΑΚ., Πάντειο, Ιωαννίνων, Α.Π.Θ., Δυτικής Μακεδονίας, Ljubljana, St. Cyril and Methodius Skopje, Βulgarian Academy of Sciences, Albanian Academy of Sciences, Serajevo, Ζagreb.
Συμμετέχω στο δίκτυο Border Crossings ακαδημαϊκών και φοιτητών από Πανεπιστήμια των Βαλκανίων, είμαι μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, του Κέντρου Μειονοτικών Ομάδων και του Ελληνικού Παρατηρητηρίου για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση».
Πηγή: voria.gr