Η φωνή που σημάδεψε γενιές: Η τραγική ιστορία πίσω από την εμβληματική φωνή του 141

Η φωνή της Καλλιόπης Παΐσιου, ή Πιπίτσας όπως την έλεγαν οι φίλοι της, αποτελεί μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές στην Ελλάδα.

Για περισσότερα από 40 χρόνια, η φωνή της συνόδευε εκατομμύρια ανθρώπους που καλούσαν τον αριθμό 141 για να μάθουν την ώρα. Παρόλο που όλοι γνώριζαν αυτή τη φωνή, ελάχιστοι γνώριζαν το όνομά της ή τη μορφή της.

Η ιστορία της, όμως, δεν τελειώνει μόνο με την επαγγελματική της επιτυχία. Το τέλος της ζωής της ήταν συγκλονιστικό, καθώς έπεσε θύμα δολοφονίας από τον σύζυγό της, σε μία τραγωδία που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία των Βριλησσίων.

Μια ζωή γεμάτη επιτυχίες και αγάπη

Η Καλλιόπη Παΐσιου και ο σύζυγός της, Τάκης Παΐσιος, ήταν ζευγάρι για 67 χρόνια. Ο Τάκης, μουσικός και στη συνέχεια λογιστής, και η Πιπίτσα ήταν γνωστοί ως ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια της Αθήνας. Η κοινή τους πορεία ξεκίνησε όταν εκείνη ήταν μόλις 19 ετών και ο Τάκης 23. Κατάφεραν να χτίσουν μαζί τις επαγγελματικές τους επιτυχίες, αλλά αυτό που τους γέμιζε περηφάνια ήταν η οικογένειά τους, και ιδιαίτερα η κόρη τους και το εγγονάκι που τους χάρισε.

Η φωνή της ΕΡΤ και του 141
Η καριέρα της Πιπίτσας Παΐσιου ξεκίνησε ως εκφωνήτρια στην ΕΡΤ, όπου εργάστηκε για 32 χρόνια. Η φωνή της έγινε αναγνωρίσιμη σε όλη την Ελλάδα και χαρακτηρίστηκε ως “η βελούδινη φωνή του ραδιοφώνου”.

Το 1960, έγινε η φωνή του τηλεφωνικού συστήματος που ανακοινώνει την ώρα μέσω του αριθμού 141, μια υπηρεσία του ΟΤΕ που διατήρησε τη δημοφιλία της για δεκαετίες.

Πολλοί ίσως θυμούνται ακόμα την αισθαντική φωνή της, χωρίς να γνωρίζουν ποια ήταν πίσω από το ακουστικό. Ακόμα και σήμερα, πολλοί αναρωτιούνται για την ταυτότητα αυτής της γυναίκας που τους συνόδευε καθημερινά.

Η μοιραία ημέρα

Η ζωή της Πιπίτσας άλλαξε δραματικά όταν, λίγο πριν τον θάνατό της, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίστηκε μη αναστρέψιμη, γεγονός που την άφησε καθηλωμένη και εξαρτημένη από τη φροντίδα του συζύγου της.

Ο Τάκης Παΐσιος, βαθιά πληγωμένος και εξαντλημένος από τις ευθύνες, αποφάσισε να τερματίσει τη ζωή της γυναίκας του, θέλοντας να την απαλλάξει από τα δεινά της.

Στις 19 Μαρτίου 2010, ο Τάκης πήρε την τραγική απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή της Πιπίτσας και στη συνέχεια να ακολουθήσει την ίδια μοίρα. Αφού περίμενε να φύγουν η κόρη και το εγγόνι τους από το σπίτι, την έπνιξε στον ύπνο της χρησιμοποιώντας ένα μαξιλάρι. Στη συνέχεια, αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι.

Η αγάπη πίσω από την τραγωδία

Ο Τάκης Παΐσιος άφησε πίσω του ένα γράμμα στο οποίο εξηγούσε την πράξη του. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η απόφασή του ήταν αποτέλεσμα της βαθιάς αγάπης που είχε για τη γυναίκα του και της αδυναμίας του να τη δει να υποφέρει.

Η τραγωδία αυτή δεν σχολιάστηκε ποτέ αρνητικά από όσους γνώριζαν το ζευγάρι. Αντιθέτως, πολλοί την είδαν ως την απόλυτη ένδειξη ανιδιοτελούς αγάπης.

 

 

Πηγή:alldaynews