Βουτιά της θερμοκρασίας

Άκρως φθινοπωρινό το σκηνικό τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Η Τετάρτη σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα με βροχές και τοπικά έντονα φαινόμενα ακόμα και στην Αττική.

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται από σήμερα το απόγευμα καθώς ο καιρός μπαίνει σε Φθινοπωρινό σκηνικό.

Η Τετάρτη σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα με βροχές και τοπικά έντονα φαινόμενα ακόμα και στην Αττική.

Ο καιρός θα θυμίζει επιτέλους φθινόπωρο με κεραυνούς, καταιγίδες αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας που θα φέρει ψύχρα.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έντονα φαινόμενα – Προσοχή και στην Αττική
Εβδομάδα με άστατες συνθήκες και έντονα φαινόμενα ιδιαίτερα ισχυρά για τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, είναι αυτή που διανύουμε, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Πιο ασταθής η ατμόσφαιρα κατά τις επόμενες ημέρες τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή, θα βλέπουμε να εκδηλώνεται προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Η χώρα μας θα επηρεάζεται κατά διαστήματα με δυνατές βροχές, καταιγίδες, ιδιαίτερα προς τα δυτικά κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα.

Οι αρκετά ζεστές θάλασσες δίνουν περισσότερη ενέργεια σε αυτές τις κακοκαιρίες.

Ο καιρός σήμερα
Σήμερα, Τρίτη, το μεγαλύτερο όγκο νερού αναμένουμε προς το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο.

Σιγά σιγά τα φαινόμενα θα επεκταθούν προς την περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας, βορειοδυτικό Αιγαίο και Θεσσαλονίκη.

Χρειάζεται προσοχή από το απόγευμα βράδυ καθώς θα βλέπουμε τις καταιγίδες να επηρεάζουν και την περιοχή της Θεσσαλίας.

Δεν αποκλείεται σε εκείνη την περιοχή να έχουμε μεγάλο όγκο ενρού σε μικρό χρονικό διάστημα.

Να βλέπουμε μεγάλη συχνότητα κεραυνών ακόμα και χαλαζοπτώσεις ή και να αλλάζουν οι άνεμοι διευθύνσεις και εντάσεις.

Στην Αττική σήμερα δεν αναμένουμε κάτι το αξιόλογο. Δεν αποκλείονται κάποιες βροχές στα βόρεια του νομού ενώ αύριο ίσως έχουμε πιο οργανωμένες βροχές. Μέχρι 28 βαθμούς ο υδράργυρος.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένουμε πιο οργανωμένη αστάθεια, με τα φαινόμενα να ξεκινάνε από τα δύο πόδια της Χαλκιδικής.

Κοντά στο μεσημέρι με απόγευμα θα εξαπλωθούν και στην υπόλοιπη Θεσσαλονίκη και δεν αποκλείεται να είναι ισχυρά τα φαινόμενα.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Τετάρτη, θα είναι μία δύσκολη ημέρα για περιοχές της κεντρικής, δυτικής και βόρειας Ελλάδας.

Η περιοχή της Θεσσαλίας, Σποράδων, του δυτικού βορειοδυτικού Αιγαίου, της κεντρικής Μακεδονίας αλλά και προς το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο θα βλέπουμε κατά διαστήματα βροχές και τοπικά ισχυρες καταιγίδες.

Τα φαινόμενα αυτά ενδέχεται να εξαπλωθούν και λίγο πιο νότια για να απασχολήσουν κάποιες μπόρες και καταιγίδες την περιοχή της Αττικής το απόγευμα.

Πρέπει να υπάρχει μία ετοιμότητα στην περιοχή της Αττικής. Είμαστε σε μία εποχή όπου πρέπει να ελέγξουμε τις υδροροές και τα φρεάτια.

Το μεγάλο ποσό θερμότητας που έχει αποθηκευτεί στις θάλασσές μας μπορεί να βγάλει έντονα φαινόμενα κατά τη διάρκεια μεσημβρινών και απογευματινών ωρών.

Την Πέμπτη, επιμένει και πάλι η αστάθεια, πιο έντονα τα φαινόμενα θα είναι προς βορειοδυτική Ελλάδα, βόρειο Ιόνιο, δυτική Μακεδονία και βόρεια Ελλάδα.

Τα φαινόμενα που ζουν στα βορειοδυτικά Ευρώπη δεν έρχονται στην Ελλάδα ωστόσο ένας άστατος καιρός μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε τοπικό επίπεδο.

Κολυδάς: Ο καιρός θα θυμίσει φθινόπωρο
Σε νέα ανάρτησή του, ο Διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς, επισημαίνει την επερχόμενη αλλαγή στις καιρικές συνθήκες που θα επηρεάσουν τη χώρα τις επόμενες ημέρες.

Για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό, οι προβλεπόμενες θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν κάτω από τα κανονικά επίπεδα, σηματοδοτώντας το τέλος μιας παρατεταμένης περιόδου υψηλών θερμοκρασιών που διήρκησε πάνω από τρεις μήνες.

Όπως αναφέρει ο κ. Κολυδάς, «αλλάζει λοιπόν η κατάσταση, για να μας θυμίσει πως (πρέπει να) είναι ο φθινοπωρινός καιρός».

Η «κυριαρχία του μπλε» στον Ευρωπαϊκό Νότο, δηλαδή η μείωση των θερμοκρασιών, είναι εμφανής στον μετεωρολογικό χάρτη και οφείλεται στη βίαιη εισβολή του καιρικού φαινομένου #Boris στην Ανατολική Ευρώπη. Οι ψυχρές αέριες μάζες εισβάλλουν στα δυτικά τμήματα του ανώτερου χαμηλού, προσπαθώντας, όπως σημειώνει ο κ. Κολυδάς, να «ισορροπήσουν την κατάσταση».

Ο κ. Κολυδάς εφιστά την προσοχή στις χαμηλές πιέσεις που έρχονται από την κεντρική Μεσόγειο, οι οποίες θα φέρουν έντονες βροχοπτώσεις τις επόμενες ημέρες.

Οι πολίτες καλούνται να είναι προσεκτικοί και να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των αρχών, καθώς οι βροχές ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα έντονες, ειδικά στις περιοχές που έχουν ήδη πληγεί από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Η νέα αυτή καιρική μεταβολή υπενθυμίζει την ευμετάβλητη φύση του φθινοπωρινού καιρού, ενώ οι ειδικοί τονίζουν ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ξαφνικές αλλαγές στις καιρικές συνθήκες.

Οι ψυχρές μάζες που επηρεάζουν την Ανατολική Ευρώπη φέρνουν έναν νέο κύκλο χαμηλών θερμοκρασιών και βροχοπτώσεων, που ενδέχεται να συνεχιστεί για αρκετές ημέρες.

Τσατραφύλλιας: «Φθινόπωρο από τα παλιά με ζακέτα και ομπρέλα!»

Με ανάρτησή του ο μετεωρολόγος κάνει λόγο γοα ψύχρα και βροχές τις επόμενες ημέρας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Φθινόπωρο από τα παλιά με ζακέτα και ομπρέλα!Επιτέλους ένα ευχάριστο νέο!Μετά από πολλούς μήνες θερμοκρασιακής ανωμαλίας ο καιρός εναρμονίζεται με την εποχή, δίχνοντας το μεγαλείο της φύσης να έχει την τάση να αυτορυθμίζεται, σε ένα περιβάλλον που οι κλιματικές αποκλίσεις είναι όλο και συχνότερες .

Έτσι λοιπόν την εβδομάδα που μας έρχεται θα έχει και βροχές και ψύχρα!Συγκεκριμένα Θα εξαφανιστούν τα 30άρια με τη θερμοκρασία να βρίσκεται 3-4 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα ενώ οι βροχές θα είναι μπόλικες από την Τρίτη (17/9/24) και μετά ,αφού διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από την κεντρική Μεσόγειο θα μας επηρεάσουν.

Όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά , ωστόσο τα επόμενα 24ωρα θα δούμε αν οι βροχές θα έχουν ιδιαίτερη ένταση και χρήζουν ιδιαίτερης περιοχής σε κάποιες περιοχές.

Υ.Γ : Να τονίσω ότι στις περιοχές που δεν εχει γίνει σωστή αντιπλημμυρική θωράκιση ( καθαρισμοί ρεμάτων ,φρεάτια , μέτρα αντιστήριξης κ.α) ) θα είναι οι περισσότερο πιθανές για τυχόν προβλήματα – και όχι εξαιτίας της κλιματικής κρίσης .

 

 

Πηγή:dnews