Μια μοναδική γαστρονομική γιορτή & εμπειρία γεύσεων – αρωμάτων αναμένεται να αποτελέσει το «Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου στο Ελατοχώρι, από την Αντιδημαρχία Τουρισμού Δ. Κατερίνης.

Η ταυτότητα του Φεστιβάλ
Στη διάρκεια του Φεστιβάλ – το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ – μέσα από ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις, τις οποίες συντονίζουν αναγνωρισμένοι chef, τα τοπικά προϊόντα και το γαστρονομικό αποτύπωμα της Κατερίνης συστήνονται στους επισκέπτες.

Επίσης: master chef kids με ειδικούς παιδαγωγούς και μάγειρες, δράσεις εμπειρίας μέσα στη φύση, όπως π.χ. περιπατητικές διαδρομές συνοδεία οδηγών βουνού, οργανωμένο μπάρμπεκιου και μαγειρικές τεχνικές από ειδικούς – συνοδεία παραδοσιακών ήχων, μεγάλη συναυλία στο χώρο της έκθεσης κ.ά. συνθέτουν τα δρώμενα μιας πλούσιας εμπειρίας, που συνδυάζει τη γαστρονομία με την ψυχαγωγία.

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος: ««Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους» μπορεί να καταστεί για τον τόπο μας σημαντικός πόλος ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος που διαθέτει η ορεινή Κατερίνη. Επίσης, να συμβάλλει στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας».

Ανάδειξη του γαστρονομικού προφίλ της Κατερίνης

«Με δράσεις εξωστρέφειας ενισχύουμε τον Τουρισμό Εμπειρίας, σε όλες τις εποχές του χρόνου. Το Φεστιβάλ συμβάλλει στην ανάδειξη του γαστρονομικού προφίλ του Δήμου μας και μέσα από την άμεση διασύνδεσή του με τα Πιέρια, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Θα είναι χαρά μας να σας έχουμε κοντά μας στις 19 και στις 20 Οκτωβρίου, στη γιορτή που με πολύ μεράκι σχεδιάσαμε» σημειώνει σε δήλωσή της, η αντιδήμαρχος Τουρισμού/Πολιτισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου.
Περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες διευκρινίσεις και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο Τουρισμού Δ. Κατερίνης, στο τηλ.: 2351350410 – υπεύθυνος γραφείου: Νικολαΐδης Ευάγγελος

ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του γραφείου Τουρισμού Δ. Κατερίνης: [email protected].

 

 

(Δελτίο τύπου)