Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Κατερίνη μια φιλανθρωπική εκδήλωση με σκοπό την οικονομική στήριξη της Ιεραποστολής στην Τανζανία. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ιεραποστολικής Στέγης της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω και είχε ως στόχο τη συγκέντρωση πόρων για την ενίσχυση της Επισκοπής Αρούσης και Κεντρικής Τανζανίας.

Το πρόγραμμα της βραδιάς περιελάμβανε μουσική και ομιλίες, με το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης να αναλαμβάνει το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης, προσφέροντας μοναδικές ερμηνείες που συνέβαλαν στη δημιουργία μιας ιδιαίτερης και συγκινητικής ατμόσφαιρας.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσης κ. Αγαθόνικος, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία της Ιεραποστολής στην Τανζανία και τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, καθώς και πολιτικοί παράγοντες της περιοχής. Παρόντες ήταν επίσης κληρικοί και πλήθος κόσμου, που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμα για βοήθεια.

 

Μία απρόσμενη συνάντηση συγκίνησε τον Μητροπολίτη Κίτρους Γεώργιο