Τη Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο της συνεχούς συνεργασίας μεταξύ εκκλησίας και εκπαίδευσης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Γεώργιος Μακρής επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.

Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης, συζητήθηκαν κυρίως θέματα που αφορούν στην παιδεία και στην εκπαίδευση των μαθητών της περιοχής μας.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε τη σημασία της διαμόρφωσης ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων μέσα από την ενίσχυση των αξιών της αλληλεγγύης, της ενσυναίσθησης, του σεβασμού και της προσφοράς που πρέπει να καλλιεργούνται στους μαθητές.

Εξήρε το έργο των εκπαιδευτικών αλλά και την προσπάθειά τους να προσφέρουν αληθινή παιδεία στους μαθητές τους. Τόνισε τη σημασία αφενός της πνευματικής ανάπτυξης των νέων και αφετέρου της ηθικής διαπαιδαγώγησης τους. Ιδιαίτερα εστίασε στην ανάγκη στήριξης του εκπαιδευτικού έργου μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις που προάγουν τη γνώση και την καλλιέργεια της ηθικής συνείδησης.

Ο κύριος Μακρής από την πλευρά του ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για διάφορα εκπαιδευτικά θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα, την υφιστάμενη κατάσταση στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και με ιδιαίτερη έμφαση τόνισε την αξία της ανάγκης συνεργασίας Εκκλησίας και Σχολείου μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις. Σαφέστατα οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί αλλά και οι φορείς που όρισε η πολιτεία γι’ αυτό τον σκοπό διαχειρίζονται επαρκώς το πλήθος των προβλημάτων που σχετίζονται με το σχολικό χώρο. Ωστόσο ο κ. Μακρής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνεισφορά της Ιεράς Μητρόπολης.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την αμοιβαία δέσμευση για στενότερη συνεργασία και μελλοντικές κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις προς όφελος της μαθητικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας

Γεώργιος Χρ. Μακρής