Αγαπητοί συμπολίτες, ενόψει της Παγκόσμιας ημέρας Alzheimer το διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Ημέρας για την Άνοια ‘Παναγία η Βηματάρισσα’ διοργανώνει τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Εκάβη) ομιλία με θέμα: ‘Πρόληψη, Διάγνωση και Αντιμετώπιση της Άνοιας στο Κέντρο Ημέρας Άνοιας Πιερίας Παναγία η Βηματάρισσα’.

Μετά το χαιρετισμό της Ομότιμης Καθηγήτριας και Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer, κας Μάγδας Τσολάκη, καθώς και μετά τις εισηγήσεις των επιστημόνων του Κέντρου μας, θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση στη διάρκεια της οποίας θα διατυπωθούν ερωτήματα και θα επιλυθούν απορίες των παρευρισκομένων.

Το Κέντρο Ημέρας για την Άνοια ‘Παναγία η Βηματάρισσα’ αποτελεί το πρόσφατο κέντρο για άτομα με άνοια και συγγενείς διαταραχές στην Πιερία και συνεχίζει το όραμα της Ελληνικής Εταιρείας Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Θεσσαλονίκης στοχεύοντας στη στήριξη των ασθενών και των περιθαλπόντων τους σε κάθε στάδιο της νόσου.

Ταυτόχρονα, προσφέρονται υπηρεσίες τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά που αφορούν νοητικές παρεμβάσεις, φυσικής αγωγής και ψυχοθεραπευτικά προγράμματα σε άτομα με άνοια-νόσο Alzheimer και με ήπια νοητική διαταραχή σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Παράλληλα, λειτουργεί και τμήμα ψυχολογικής υποστήριξης των περιθαλπόντων. Το Κέντρο Ημέρας Άνοιας ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Απρίλιο του 2023 και βρίσκεται απέναντι από το Συνεδριακό Κέντρο (Εκάβη), στην οδό 7ης Μεραρχίας 14, στην Κατερίνη 60133, τηλ.: 2351076942. Το ωράριο λειτουργίας είναι Δευτέρα-Παρασκευή 7:30- 15:30.

Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά, να μοιραστούμε γνώσεις και εμπειρίες και να προσφέρουμε όλοι μαζί ένα λιθαράκι στην ανθρώπινη αλληλεγγύη γι΄ αυτό το τόσο μείζον θέμα της εποχής μας.

«…αυτοί μπορεί να μας ξεχνούν, εμείς όμως δεν τους ξεχνάμε!…»

 

 

Με τιμή

Εκ μέρους του Κέντρου Ημέρας Άνοιας Πιερίας

Η διοικητικά υπεύθυνη -Έλενα Χριστίδου