Στην τελική, και να εντοπίζαμε τηλεφωνικές κλήσεις από εξωγήινους, είναι κοινή γνώση ότι δεν θα μπορούσαμε να τις απαντήσουμε.

Φαντάσου έναν γαλαξία γεμάτο από ραδιοκύματα εξωγήινης ζωής, αλλά εμείς να μην μπορούμε να τα ακούσουμε. Σκέψου να υπάρχουν εκεί έξω ενεργές τηλεφωνικές κλήσεις από εξωγήινους και εμείς να μην έχουμε τον εξοπλισμό για να απαντήσουμε σε αυτές.

Μια νέα μελέτη υποθέτει ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει και οι εξωγήινοι βλέπουν ότι δεν έχουμε ακόμα την κατάλληλη κβαντική τεχνολογία για να τους ακούσουμε.

Η θεωρία αυτή προέρχεται από τον φυσικό Latham Boyle του University of Edinburgh, που υποστηρίζει ότι οι εξωγήινοι μπορεί να επικοινωνούν με κβαντική τεχνολογία, χρησιμοποιώντας qubits αντί για κλασικά ραδιοκύματα. Και εμείς, χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό, απλά δεν μπορούμε να “πιάσουμε” τα μηνύματά τους.

Η κβαντική επικοινωνία είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από την κλασική, βασισμένη στους νόμους της κβαντομηχανικής.

Σε αυτή την περίπτωση, οι εξωγήινοι θα χρησιμοποιούσαν φωτόνια σε μια θολή κατάσταση, ενσωματώνοντας περισσότερες πληροφορίες σε κάθε σήμα. Όμως, η ανίχνευση αυτών των σημάτων απαιτεί εξαιρετικά ευαίσθητο εξοπλισμό, όπως πιάτα 100 χιλιομέτρων πλάτους – κάτι που εμείς ακόμα δεν έχουμε.

Είναι πιθανό λοιπόν, όπως εξηγεί ο Boyle, ότι οι εξωγήινοι θεωρούν ότι η Γη δεν είναι ακόμα “έτοιμη” για αυτόν τον τύπο επικοινωνίας, και γι’ αυτό δεν έχουν καν προσπαθήσει να επικοινωνήσουν μαζί μας με τον κβαντικό τους τρόπο.

Στην τελική, και να εντοπίζαμε τηλεφωνικές κλήσεις από εξωγήινους, είναι κοινή γνώση ότι δεν θα μπορούσαμε να τις απαντήσουμε.

 

 

Πηγή:techmaniacs