Με αισιοδοξία και αφοσίωση στην παράδοση ξεκινά η νέα χρονιά για τον Σύλλογο Ανατολικοθρακών Περίστασης, η οποία προμηνύεται γεμάτη με πολιτιστικές και παραδοσιακές δράσεις. Την Κυριακή το πρωί, στα γραφεία του συλλόγου στην Περίσταση, τελέσθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας πολιτιστικής περιόδου.

Ο Σύλλογος Ανατολικοθρακών Περίστασης, με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των φίλων της θρακικής παράδοσης, συνεχίζει την πολύτιμη προσφορά του στην ανάδειξη και διατήρηση των θρακικών ηθών και εθίμων, διοργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις που ενώνουν και εμπνέουν όλες τις γενιές, υπό την προεδρεία του κ. Γιώργου Χελιδονόπουλου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι των βουλευτών Σπύρου Κουλκουδίνα και Κομνηνού Δελβερούδη. Ο πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Κατερίνης Δημήτρης Σταθακόπουλος. Ο νέος πρόεδρος του Θρακικού Συλλόγου Γανόχωρας Γιώργος Γκουνέλας μαζί με τον πρώην πρόεδρο Νίκο Περήφανο. Η πρόεδρος του συλλόγου Κουμπαγιωτών Κορινού Κατερίνα Λαγδαρη. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Τομεάρχης Επιστημονικών Φορέων Θανάσης Λιακόπουλος . Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αγιασμό παραβρέθηκε και ο πρώην πρόεδρος και μέλος του Συλλόγου Ανατολικό Θρακών Περίστασης Γιώργος Μουμτζής. Ο αγιασμός τελέσθηκε από τον ιερέα της Περιστάσεως πατέρα Χρήστο.