Ολοκληρώθηκαν τέσσερα έργα αστικής αναζωογόνησης σε Κονταριώτισσα, Λιτόχωρο, Νέο Παντελεήμονα και Νέους Πόρους, συνολικού προϋπολογισμού 419.967 ευρώ, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από το «Πράσινο Ταμείο». Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε μετά από έγκριση των αιτήσεων που κατέθεσε η Αντιδημαρχία Ανάπτυξης και Προγραμματισμού στις αντίστοιχες προσκλήσεις του προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του «Πράσινου Ταμείου».
Συγκεκριμένα έγινε η ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων σε Κονταριώτισσα και Νέους Πόρους, όπου τοποθετήθηκε, μεταξύ άλλων, νέος όγκος πρασίνου, νέα φωτιστικά σώματα LED τεχνολογίας, νέα παγκάκια κ.α., προϋπολογισμού 220.000 ευρώ.
Ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Γυμνασίου – Γενικού Λυκείου Λιτοχώρου, προϋπολογισμού 112.967 ευρώ, που περιελάμβανε οικοδομικές εργασίες αναβάθμισης του κτιριακού κελύφους του σχολικού συγκροτήματος, σε οριζόντιους και κάθετους άξονες και αντικατάσταση της μονάδας θέρμανσης. Το σύνολο των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ως προς την ασφάλεια και την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών και του περιβάλλοντος.

Στο δημοτικό σχολείο Νέου Παντελεήμονα έγινε η αντικατάσταση των πλακιδίων και άλλων στοιχείων αμιάντου. Το έργο, προϋπολογισμού 87.000 ευρώ, εξασφάλισε ένα ασφαλές κτιριακό περιβάλλον για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σημειώνεται ότι την τελευταία 5ετία χρηματοδοτήθηκε το σύνολο των αιτήσεων που υπέβαλε η Αντιδημαρχία Ανάπτυξης και Προγραμματισμού στο πρόγραμμα «Πράσινο Ταμείο». Συνεχίζει παράλληλα η παρακολούθηση της ροής ανακοίνωσης των προσκλήσεων για εξασφάλιση νέων χρηματοδοτήσεων για έργα ανάπλασης, βάσει των αναγκών των δώδεκα κοινοτήτων του Δήμου.