Την Πιερία επισκέφτηκαν Αυστραλοί δημοσιογράφοι, από την πόλη της Μελβούρνης, προσκεκλημένοι του γνωστού επιχειρηματία Νίκου Φωτιάδη, της «Φάρμας Φωτιάδη», που εδώ και πολλά χρόνια εκτρέφει τον μαύρο χοίρο, που έχει έδρα στην Εξοχή Πιερίας.

Πρόκειται για δημοσιογράφους που προωθούν την λογική και θεωρία του «Slow food» και καταγράφουν τις διατροφικές και γαστρονομικές συνήθειες και έθιμα ανά τον πλανήτη, μεταφέροντάς τα στους Αυστραλούς.

Ο Νίκος Φωτιάδης, με τους συνεργάτες του,  τους ξενάγησε αρχικά στη μονάδα του και στην συνέχεια επισκέφτηκαν την Ράχη και το πρωτότυπο οινοποιείο του γνωστού και επώνυμου Πιεριέα Αποστόλη Κούρτη, το «Κτήμα Κούρτη», όπου αφού πρώτα περιηγηθήκαν ξεναγήθηκαν και στους περιβόητους και άκρως επισκέψιμους αμπελώνες του, αλλά και στον χώρο παραγωγής των επώνυμων κρασιών του, όπου απόλαυσαν κρασιά και νόστιμο μαύρο χοίρο σε μορφή σουβλιστού κεμπάπ, και άλλες παραδοσιακές νοστιμιές,  ξετρελαίνοντάς τους.

Οι Αυστραλοί δημοσιογράφοι μαγνητοσκόπησαν, κατέγραψαν και φωτογράφησαν τα πάντα για να τα δημοσιοποιήσουν-παρουσιάσουν στο κοινό της Αυατραλίας. Ενθουσιασμένοι και ικανοποιημένοι από το σαγηνευτικό φυσικό κάλλος των περιοχών της Πιερίας, αλλά και το παραδοσιακό οινοποιείο του Απόστολου Κούρτη και την φιλοξενία που απόλαυσαν, δήλωναν όλοι τους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΠΟΝΙΔΗΣ