Σε πλήρη λειτουργία οι δομές προσχολικής αγωγής του Δήμου Κατερίνης – 452 παιδιά φιλοξενούνται στις 12 υφιστάμενες δομές

452 παιδιά φιλοξενεί και φροντίζει στις 12 δομές του, μαζί με τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ, κατά τη φετινή σχολική χρονιά ο Δήμος Κατερίνης, έναντι 424 παιδιών, κατά το σχολικό έτος 2023-24.

Ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου άνοιξαν σταδιακά οι πύλες όλων των βρεφονηπιακών/παιδικών σταθμών, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ, που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ζωή των μικρών παιδιών και των οικογενειών τους.
Δίπλα στις ανάγκες των δημοτών

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος: «Στηρίζουμε έμπρακτα το θεσμό της προσχολικής αγωγής όντας δίπλα στις καθημερινές ανάγκες των δημοτών μας.

Στο πλαίσιο αυτό, διευκολύνουμε τους εργαζόμενους γονείς και παρέχουμε ημερήσια και ασφαλή φροντίδα στα παιδιά μας, στον πρώτο αυτό χώρο εκτός σπιτιού, όπου αποκτούν νέες εμπειρίες και αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες».

Όπως διευκρινίζει ο αντιδήμαρχος Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης, Μιχάλης Γεωργιάδης: «Αφού προχωρήσαμε στις απαραίτητες προσλήψεις και τοποθετήσεις του προσωπικού (εκπαιδευτικού και μη) ανάλογα με την δυναμικότητα των δομών, καθώς και των γιατρών (που θα επισκέπτονται ανά 15 μέρες τα παιδιά), όπως ορίζεται από τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών και τον φορέα διαχείρισης Ε.Ε.Τ.Α.Α. υποδεχθήκαμε τους μικρούς μας φίλους.

Από αρχές Σεπτεμβρίου και αφού έγιναν οι προσαρμογές των παιδιών στο νέο τους περιβάλλον, ήταν όλα έτοιμα. Προχωρήσαμε λοιπόν στον αγιασμό όλων των δομών, με την ευχή να έχουμε και φέτος μια ακόμη δημιουργική, εποικοδομητική και ευλογημένη σχολική χρονιά. Διαβεβαιώνω προσωπικό, παιδιά και γονείς ότι και σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς θα είμαστε κοντά τους».

 

 

(Δελτίο τύπου)