«Με ειδική ρύθμιση ενισχύεται με προσωπικό το Κτηματολόγιο Κατερίνης» 

Στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το Εθνικό Κτηματολόγιο, που λύνει το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Κτηματολογικού γραφείου Κατερίνης, τοποθετήθηκε με ομιλία του στη Βουλή ο Βουλευτής Πιερίας, Φώντας Μπαραλιάκος.

Στις εναρκτήριες επισημάνσεις του τόνισε πως το υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου ολοκληρώνει μια εμβληματική μεταρρύθμιση που θεραπεύει χρονίζουσες παθογένειες του Ελληνικού Κτηματολογίου επιταχύνοντας  διαδικασίες και εξυπηρετώντας συμπολίτες μας και επαγγελματίες που συνεργάζονται με τις υπηρεσίες του.

Για την Νέα Δημοκρατία η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του κτηματολογίου κατέχει βαρύνουσα σημασία. Στο φιλελεύθερο σύστημα αξιών, η ατομική ιδιοκτησία αποτελεί κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης και το δικαίωμα ιδιοκτησίας συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 οικονομικών ελευθεριών. Το επίπεδο προστασίας της ατομικής ιδιοκτησίας, είναι ταυτόχρονα κι ένας καλός δείκτης του επιπέδου της οικονομικής ελευθερίας, που απολαμβάνουν οι πολίτες μιας χώρας.

Επί της ουσίας, το παρόν νομοσχέδιο, σημείωσε ο κ. Μπαραλιάκος στοχεύει, μετά από δεκαετίες καθυστερήσεων, στην ολοκλήρωση της κτηματογράφησης έως το 2025, στην απλοποίηση της διαδικασίας μεταβίβασης ακινήτων με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης, στον  περιορισμό  τη γραφειοκρατίας και στην ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού των κτηματολογικών υπηρεσιών.

Όλες οι περιοχές της χώρας θα ενταχθούν πλήρως στο λειτουργούν Κτηματολόγιο ενώ η ολόπλευρη προστασία και η ασφάλεια δικαίου γύρω από την ιδιοκτησία, θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη της περιουσίας των πολιτών, την παραγωγική της χρήση και τις επενδύσεις.

Ο Βουλευτής Πιερίας εστίασε με έμφαση στο ζήτημα της υποστελέχωσης των Κτηματολογικών Γραφείων, που ταλανίζει και την Κατερίνη λόγω έλλειψης προσωπικού. Υπογράμμισε την επισταμένη ενασχόληση και το γνήσιο, προσωπικό του ενδιαφέρον για το πρόβλημα, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στην Ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ιδιαιτέρως στον Υφυπουργό κ.Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκε το βάθος του προβλήματος, επισκέφθηκε την Κατερίνη και συνομίλησε με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές αναζητώντας τις βέλτιστες λύσεις.

«Το πρόβλημα της υποστελέχωσης στο Κτηματολογικό Γραφείο Κατερίνης, αμβλύνεται με νομοθετική ρύθμιση του του άρθρου 21 του παρόντος νομοσχεδίου αποδεικνύοντας ότι η παρούσα Κυβέρνηση ασχολείται με την καθημερινότητα των πολιτών σε όλα τα επίπεδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Μπαραλιάκος.

Ευχαριστίες απηύθυνε ο κ. Μπαραλιάκος και στην προϊσταμένη και το προσωπικό του Κτηματολογίου Κατερίνης για τον άψογο επαγγελματισμό και την αυταπάρνησή τους υπό αντικειμενικά δύσκολες συνθήκες,  στους δικηγόρους και  τους συμβολαιογράφους της Πιερίας, για τη φροντίδα των ασφαλών συναλλαγών και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στην κατακλείδα της ομιλίας του ο Βουλευτής Πιερίας επανέλαβε πως το παρόν νομοσχέδιο αποτελεί ένα επαναστατικό βήμα ψηφιακής μεταρρύθμισης μια σημαντική επένδυση στο μέλλον της χώρας μας, με επίκεντρο την εξυπηρέτηση του πολίτη.

 

(Δελτίο τύπου)