Η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση του Επιμελητηρίου Πιερίας, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Κατερίνης και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας διεξήχθη για 13η φορά. Την επισκεφτήκαμε, συνομιλήσαμε με τους εκθέτες και τους επισκέπτες, αφουγκραστήκαμε  το κλίμα, καταγράψαμε τις ανάγκες και παρατηρήσαμε ότι κάθε θεσμός οφείλει να προσαρμόζεται στις ανάγκες της εποχής. Ο θεματικός εμπλουτισμός της ΕΒΕΠ είναι μια αναγκαιότητα και πρέπει να προκαθοριστεί και να προετοιμάσουμε το μέλλον με σύγχρονες προτάσεις.

Στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας αναφέρουμε ως στόχο και σκοπό την υλοποίηση του πρώτου στεγασμένου εκθεσιακού κέντρου του Επιμελητηρίου Πιερίας. Έχουν πραγματοποιηθεί διεργασίες και έρευνες σχετικά με το πως μπορεί να επιτευχθεί καθώς έχουμε καταγράψει μια πρώτη λίστα με υποψήφιες τοποθεσίες και χώρους. Ο πρωταρχικός στόχος μας είναι ξεκάθαρος. Η στέγαση όχι μόνο της ΕΒΕΠ αλλά και όλων των δράσεων του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Ένα κλειστό εκθεσιακό κέντρο θα μας δώσει την δυνατότητα να υλοποιήσουμε σύγχρονες μεθόδους εκθεσιακών δομών καθώς και να εμπλουτίσουμε την ΕΒΕΠ με διάφορες θεματικές ενότητες που θα προσθέσουν ποιότητα υπηρεσιών και ανάπτυξη ευκαιριών.

Σας παρουσιάζουμε κάποιες ενδεικτικές προτάσεις:

Εμπορική αγορά, τμήμα λιανικής διάθεσης προϊόντων από εμπόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ισχυρό κίνητρο εκπτώσεων από τους εκθέτες υπηρεσιών (Ασφαλιστικά πακέτα, εταιρείες παροχής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών κ.α.)

Επιδότηση εκθετών με αποδεδειγμένη την εντοπιότητα των προϊόντων τους.

Επαγγελματική δικτύωση μεταξύ των εκθετών και των πελατών.

Συνεδριακός χώρος για επαγγελματικά εργαστήρια (workshops), Business Talk και συνεντεύξεις με επιχειρηματίες που θα συμμετέχουν στην έκθεση.

Παρουσίαση startup εταιρειών όπου θα τους παρέχεται δωρεάν η δυνατότητα να παρουσιάζουν τα τελευταία προϊόντα και τις καινοτομίες τους.

Δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων χώρων για πώληση προϊόντων και υπηρεσιών από μία επιχείρηση σε μια άλλη (B2Β meetings) με εταιρείες του νομού αλλά και με διευθυντικά στελέχη πολυεθνικών, διεθνικών και πανελλαδικών εταιρειών.

Διαγωνισμοί και επιδείξεις κοπής και δημιουργίας κρεατοσκευασμάτων με επαγγελματίες και φορείς, όπως ο διαγωνισμός κρεοπωλών σε συνεργασία με το Σωματείο Κρεοπωλών Κατερίνης και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρεοπωλών

Θεματικά συνέδρια (Γαλακτοκομικά, μαζικής εστίασης, γαστρονομικού τουρισμού κ.α.)

Τμήμα γαστρονομίας (Γαστρονομικός τουρισμός, ντόπιες πρώτες ύλες, καινοτόμες ιδέες, τεχνικές και παρουσιάσεις)

Θεματική ενότητα Logistics σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Κατερίνης, Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Διεξαγωγή πανελληνίων συνεδρίων (Εστίασης, Ξενοδόχων κ.α)

Έπειτα, είναι σημαντικό να αναδιαμορφώσουμε και να επανασχεδιάσουμε το ταξίδι του επισκέπτη και πως αυτό θα βοηθήσει στη ροή της έκθεσης ώστε ο επισκέπτης να νιώθει οικεία κι ο εκθέτης να λαμβάνει την μέγιστη δυναμική.

Η κατάληξη του ταξιδιού πρέπει να είναι στη ενότητα των πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δράσεων της έκθεσης, καθώς και των χώρων εστίασης. Η ψυχαγωγικές παράλληλες εκδηλώσεις είναι απαραίτητες για τους επισκέπτες κι όταν αυτές συνδυάζονται με πολιτιστικές και τουριστικές δράσεις που συνδέονται επιχειρηματικά, τότε έχουν ένα απόλυτα δομημένο μείγμα εκδηλώσεων.

Τέλος, η ανατροφοδότηση ιδεών και προτάσεων πρέπει να γίνεται δογματικά. Με το πέρας της έκθεσης είναι σημαντικό να πραγματοποιούνται έρευνες ικανοποίησης μεταξύ των επισκεπτών και των εκθετών. Συγκέντρωση σχολίων και προτάσεων θα λειτουργήσουν εποικοδομητικά για βελτιώσεις μελλοντικών διοργανώσεων.

Με ένα επιτελείο έμπειρων στελεχών και καταξιωμένων συνεργατών, ο Κώστας Πίτσιας με εξωστρεφή προσανατολισμό εγγυάται την άρτια και επιτυχημένη διοργάνωση της ΕΒΕΠ και στοχεύει να μεγιστοποιήσει τα εμπορικά οφέλη μέσα από την προβολή και στήριξη του πρωτογενούς τομέα & της μεταποίησης και την προώθηση των Πιερικών προϊόντων.

Θέλουμε μια ΕΒΕΠ σύγχρονη, παραγωγική και χρήσιμη.

ΠΙΕΡΙΑ ΑΥΡΙΟ – ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΤΣΙΑΣ

Συνδυασμός Εκλογών Επιμελητηρίου  Πιερίας 2024