Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου / Υφυπουργός Ανάπτυξης

 Η Υφυπουργός Ανάπτυξης απηύθυνε χαιρετισμό στην ημερίδα που διοργάνωσε η ΕΒΕΤΑΜ σε συνεργασία με το cluster e-CODOMH, με τίτλο «Innovation 4.0 Renovation: Καινοτομία στην Ανακαίνιση».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού έργου INPERSO, το οποίο εστιάζει στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων ιστορικής αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής σημασίας μέσω προηγμένων τεχνολογιών.

Η κα Μάνη επισήμανε ότι το INPERSO αγγίζει καίρια ζητήματα της σύγχρονης εποχής, όπως η ενεργειακή αποδοτικότητα, σημειώνοντας ότι η αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος της Ευρώπης αποτελεί επείγουσα ανάγκη. «Η Ευρώπη και η Ελλάδα έχουν πλούσιο κτιριακό απόθεμα ιστορικού και πολιτιστικού χαρακτήρα και η ενεργειακή του αναβάθμιση είναι κρίσιμη για το μέλλον μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, επίσης, τον ρόλο του κατασκευαστικού τομέα ως «ατμομηχανή της οικονομίας», ενώ υπογράμμισε τη σημασία της βιωσιμότητας, την οποία οι σύγχρονες κοινωνίες καλούνται να υιοθετήσουν ως τρόπο ζωής. Το έργο INPERSO, όπως είπε, αφορά πρωτίστως τα πρόσωπα – τους ένοικους, τους διαχειριστές, τους μηχανικούς, τους ιδιοκτήτες και τους χρήστες των κτιρίων, αναδεικνύοντας την κοινωνική διάσταση που πρέπει να υπηρετεί ο κατασκευαστικός τομέας.

Τέλος, η Υφυπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε πως η Κυβέρνηση, μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων, διαθέτει σημαντικά κονδύλια για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και τη βελτίωση της αστικής ανθεκτικότητας.

 

(Δελτίο τύπου)