Tην Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, ο Σύλλογος Φοιτητών Τμήματος  Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας σε συνεργασία με τη Διασωστική Ομάδα  Πιερίας υποδέχτηκε την κα. Αθηνά Γεραρίδου στις εγκαταστάσεις του  Τμήματος.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η αναλυτική παρουσίαση- επίδειξη μεθόδων  παροχής πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις έκτατης ανάγκης στους φοιτητές  και φοιτήτριες του Τμήματος.

Ειδικότερα, η κα. Αθηνά Γεραρίδου- υπεύθυνη εκπαίδευσης της Διασωστικής  Ομάδας Πιερίας, διευθύντρια προγραμμάτων BLS και PBLS του ERC- έδειξε  στους φοιτητές θεωρητικά αλλά και πρακτικά πώς να αναγνωρίζουν μια  καρδιακή ανακοπή, να παρέχουν Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)  καθώς και να χρησιμοποιούν ορθά έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή.

Οι φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος αποκόμισαν νέες γνώσεις και  εμπειρίες από την συγκεκριμένη παρουσίαση- επίδειξη καθώς μπόρεσαν να  κατανοήσουν ακόμα περισσότερο την αξία τόσο της ανθρώπινης ζωής όσο  και να μπορούν να την σώσουν.

Ευχαριστούμε θερμά τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας με έμφαση την κα. Αθηνά  Γεραρίδου για τις ανεκτίμητες γνώσεις που μας μεταλαμπάδευσε γιατί όπως  είπε και η ίδια «Οι πρώτες βοήθειες είναι για όλους!

Ο καθένας και καθεμία  μπορεί να δώσει πρώτες βοήθειες με τον δικό του τρόπο.»

 

 

Το Δ.Σ του Συλλόγου Φοιτητών

(Δελτίο τύπου)