Ένα θαυμάσιο βήμα αλληλεγγύης!

Με μεγάλη χαρά, ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ καλωσόρισε μια  πολυπληθή ομάδα εθελοντών από διάφορες χώρες όπως τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ουγγαρία κλπ οι οποίοι ταξίδεψαν μέσω της DREAM TRIPS και του VOLUNTOUR για να προσφέρουν εθελοντικά στο έργο του ΒΕΝΙΑΜΙΝ. 

Η είδηση για την ομάδα εθελοντών η οποία στηρίζει το έργο του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ είναι πραγματικά συγκινητική και ενθαρρυντική. Αυτή η πρωτοβουλία υπογραμμίζει τη δύναμη της ανθρωπιάς και ξεπερνά τα γεωγραφικά όρια καθώς ενώνει ανθρώπους για έναν κοινό σκοπό: την ευημερία των παιδιών.

Οι εθελοντές αυτοί, με την ανιδιοτελή προσφορά του χρόνου και των ταλέντων τους, ήρθαν να ενισχύσουν τις δράσεις του συλλόγου και να προσφέρουν ένα φωτεινό παράδειγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Εργαζόμενοι μαζί μας πραγματοποιήσαμε βελτίωση μιας κατοικίας μιας ωφελούμενης οικογένειας του ΒΕΝΙΑΜΙΝ, προετοιμάσαμε πακέτα τροφίμων για την μηνιαία τακτική διανομή, προετοιμασία ρούχων κλπ. 

 Η παρουσία τους αποτελεί μια σημαντική ώθηση για το έργο μας και ένα μήνυμα ελπίδας για τα παιδιά που υποστηρίζουμε.

Ο κ. Άρης Πετρίδης Πρόεδρος του Συλλόγου ΒΕΝΙΑΜΙΝ, δήλωσε: «Είμαστε βαθιά συγκινημένοι από την ανταπόκριση των εθελοντών οι οποία μας επισκέφθηκαν μέσω της Dream Trips και του Voluntour το οποίο υλοποιούν.

Η συνεργασία μας αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα της παγκόσμιας αλληλεγγύης και αποδεικνύει ότι η αγάπη για τα παιδιά δεν γνωρίζει σύνορα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η κοινή μας προσπάθεια θα συμβάλει σημαντικά στην ευημερία των παιδιών που έχουν ανάγκη.»

Τι σημαίνει αυτή η συνεργασία:
* Ενίσχυση του έργου του ΒΕΝΙΑΜΙΝ: Η συμμετοχή των εθελοντών δίνει νέα ώθηση στις δράσεις του συλλόγου, επιτρέποντάς μας να επεκτείνουμε τα προγράμματά μας και να βοηθήσουμε περισσότερα παιδιά.


* Διεθνής αναγνώριση: Η συνεργασία αυτή φέρνει τον ΒΕΝΙΑΜΙΝ στο διεθνές προσκήνιο, αυξάνοντας την αναγνωρισιμότητά του προσελκύοντας περισσότερους υποστηρικτές.


* Κοινωνική ευαισθητοποίηση: Η δράση των εθελοντών συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σε ανάγκη και ενθαρρύνει και άλλους να συμμετάσχουν σε ανάλογες πρωτοβουλίες.


* Ανταλλαγή εμπειριών: Η συνεργασία με τους εθελοντές μας προσφέρει την ευκαιρία για ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειριών, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις και τις δεξιότητες των μελών του ΒΕΝΙΑΜΙΝ.


Θα θέλατε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τον Σύλλογο Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ ή για τις δράσεις των εθελοντών;
* Σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του ΒΕΝΙΑΜΙΝ: https://benjaminorphans.com/

 [Εικόνες από τους εθελοντές κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους]

#ΒΕΝΙΑΜΙΝ #εθελοντισμός #παιδική_προστασία #αλληλεγγύη