Μία πολύ σημαντική συνάντηση φορέων της Πιερίας, για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του Τουριστικού τομέα,  πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 6 Οκτωβρίου, σε ξενοδοχείο της Παραλίας Κατερίνης.

Την ευθύνη φέρουν από κοινού η Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας, η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Παραλίας Κατερίνης και ο Σύλλογος Ελεύθερων Επαγγελματιών Παραλίας.

Ανταποκρίθηκαν και παραβρέθηκαν και οι 3 Βουλευτές της ΝΔ Πιερίας, ήτοι η υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, και οι Βουλευτές Φώντας Μπαραλιάκος και Σπύρος Κουλκουδίνας, καθώς και εκπρόσωπος του Βουλευτή Πιερίας της «Νίκης» Κομνηνού Δελβερούδη. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, εκπρόσωπος της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας,  οι Αντιδήμαρχοι Κατερίνης Ηλίας Τάπρας και Ελίνα Διαμαντοπούλου αντίστοιχα, και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ηρακλής Τσιτλακίδης, ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Κώστας Πίτσιας καθώς και άλλοι εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων και φορέων του τουριστικού κυκλώματος του παραλιακού μετώπου.

Συζητήθηκαν διεξοδικά το θέμα αναμονής την θερινή περίοδο των τουριστών στα σύνορα για το οποίο ειδικότερα αναφέρθηκε διεξοδικά  ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας Βασίλης Έξαρχος. Επίσης ο Πρόεδρος των Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας,  Πέλλας και Ημαθίας Γρηγόρης Βειδαμενίδης αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της παράνομης ενοικίασης διαμερισμάτων από ξένους ιδιοκτήτες κυρίως Βαλκάνιους, που αντί να διαμένουν οι ίδιοι, τα ενοικιάζουν σε άλλους τουρίστες. Επίσης, επισημάνθηκε  από τον Γιάννη Γκατζή Αντιπρόεδρο της  Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας το πολύ σοβαρό θέμα  αντιμετώπισης του φαινομένου του «Υπερτουρισμού»

Οι εμπλεκόμενοι στον τουρισμό ζήτησαν από τους Βουλευτές την άμεση συνδρομή τους καθώς την επόμενη τουριστική περίοδο να μην υπάρχει αυτή η κατάσταση, όπως επεσήμαναν ομόφωνα.