Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΙΚΗΣ, ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ, ΣΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 112 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Στις 7 και 8 Οκτωβρίου, ο κ. Δελβερούδης, εκπροσωπώντας το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ, βρέθηκε στη Λήμνο, το νησί καταγωγής του και παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις της 112ης Επετείου Απελευθέρωσής του από τον τουρκικό ζυγό.

Την Παραμονή του εορτασμού, δόθηκε ευκαιρία συνάντησης με τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, κ. Ιερώνυμο, καθώς και με τη Δήμαρχο του νησιού, κ. Ελεονώρα Γεώργα, ώστε να συζητηθούν θέματα της Μητροπόλεως και του νησιού.

Την ίδια μέρα, ο Βουλευτής είχε την τιμή να παραστεί στην τελετή έπαρσης της σημαίας στον νέο ιστό μπροστά από το Δημαρχείο της Μύρινας και παραπλεύρως της προτομής του απελευθερωτή της Λήμνου, Ναύαρχου Παύλου Κουντουριώτη, καθώς και στην απογευματινή εκδήλωση με αναφορά στο ιστορικό της Απελευθέρωσης, με προβολή ντοκιμαντέρ και ομιλητή τον ιστορικό συγγραφέα, κ. Αριστείδη Τσοτρούδη.

Ανήμερα του εορτασμού, ο κ. Δελβερούδης έψαλε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Τριάδας Μύρινας και μετά την επίσημη Δοξολογία, παρέστη στην Επιμνημόσυνη Δέηση στον χώρο του Ηρώου Πεσόντων και κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη τους. Ακολούθως, παρακολούθησε από την εξέδρα των επισήμων την παρέλαση μαθητών, Συλλόγων και Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσία αρχών και πλήθους κόσμου.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Βουλευτή ΝΙΚΗΣ Πιερίας, «Οι πρόγονοί μας έδωσαν γενναίους αγώνες για να μπορούμε σήμερα να αναπνέουμε ελεύθερα. Το φωτεινό τους παράδειγμα ας σηματοδοτήσει την πορεία μας προς το μέλλον. Θα διαφυλάξουμε κάθε σπιθαμή της γαλάζιας πατρίδας μας με τα άσπρα νησιά της».

 

 

(Δελτίο τύπου)