Ο τυφώνας Μίλτον χτυπάει τις τελευταίες ώρες της ακτές της Φλόριντα: Αναφορές για νεκρούς και εγκλωβισμένους, οι μαρτυρίες των Ελλήνων που ζουν στην περιοχή.

Οι Έλληνες της Φλόριντα παραμένουν σε επιφυλακή για το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον που πλέον σαρώνει την ενδοχώρα.

Άλλοι έχουν καταφέρει να εκκενώσουν τη δυτική ακτή, ενώ άλλοι βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους περιμένοντας να περάσουν οι πιο δύσκολες ώρες. Σύμφωνα με την Γιώτα Αργυροπούλου, δεν ήταν εύκολο να εγκαταλείψουν όλοι τα σπίτια τους, καθώς ακόμη και για εκκένωση λίγων χιλιομέτρων χρειάζονταν 7-8 ώρες.

Ο Φίλιππος Κελάρης, κάτοικος Μείμπλ μίλησε επίσης στον ΑΝΤ1 σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή: «Δεν είμαστε κοντά στα παράθυρα γιατί πριν 10 μέρες είχε περάσει ένας άλλος τυφώνας και κατέστρεψε τα πάντα. Υπάρχει δυνατός αέρας».

«Τις ειδήσεις τις παρακολουθώ από το τηλέφωνό μου καθώς δεν έχουμε ρεύμα. Υπάρχουν νεκροί αλλά ο αριθμός τους είναι ακόμα άγνωστος».

«Γίνεται χαμός, ο αέρας έχει πέσει αλλά ίσως να χειροτερέψει η κατάσταση λίγο αργότερα. Έξω από κάθε σπίτι έχει ένα βουνό από σκουπίδια. Κανείς δεν μπορεί να κυκλοφορήσει έξω. Αν σε πετύχει κάτι θα σε σκοτώσει καθώς οι άνεμοι πνέουν με 160 χιλιόμετρα την ώρα» είπε κλείνοντας ο Φίλιππος Κελάρης.

Στο Action24 μίλησε η Ιωάννα Λαζάρου, κάτοικος της Φλοριντα, που παραμένει στο σπίτι της περίπου δύο ώρες από την Τάμπα που δέχτηκε νωρίτερα το σκληρό χτύπημα του Μίλτον.

«Προσπαθούμε να ασφαλίσουμε τα παράθυρα και να λύσουμε κάθε θέμα του σπιτιού», σημείωσε.

Όπως ανέφερε, στη γειτονιά της λίγο νωρίτερα χτύπησε ένας απο τους 30 ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την περιοχή. «Υπάρχουν νεκροί, γιατί οι άνθρωποι έβλεπαν ηρεμία και συνέχισαν να κυκλοφορούν».

Με δραματικό τρόπο περιέγραψε στην EΡΤ η Άρια Σωκράτους το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον από το Ορλάντο.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε πολύ δυνατές καταιγίδες, και ο άνεμος είναι τόσο ισχυρός που τραντάζει το σπίτι. Έξω γίνεται κατακλυσμός. Δεν τολμώ ούτε παράθυρο να ανοίξω».

«Εδώ και τρεις ώρες έχουμε διακοπή ρεύματος», δήλωσε η κ. Σωκράτους, Ελληνοκύπρια και μέλος της πολυπληθούς ελληνικής ομογένειας στη Φλόριντα, περιγράφοντας την κατάσταση από το Ορλάντο.

«Παλαιότερα ζούσα στην Τάμπα, αλλά τώρα μένω στο Ορλάντο, όπου υποτίθεται ότι είμαστε πιο ασφαλείς καθώς η περιοχή απέχει περίπου 300 χιλιόμετρα από τα παράλια και δεν κινδυνεύουμε από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας», πρόσθεσε.

 

 

Πηγή:dnews