Efood και Wolt κατεβαίνουν σε απεργία διεκδικώντας συλλογική σύμβαση.

Σε πανελλαδική απεργία κατεβαίνουν αύριο οι διανομείς σε efood και Wolt, διεκδικώντας από τους εργοδότες την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης.

Την Παρασκευή αναμένεται η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής διαιτησίας από την οποία θα εξαρτηθεί η θέσπιση ή μη κατώτατων αμοιβών στη Wolt, με δεδομένη την άρνηση για υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Βικτωρίας, κάτω από τα γραφεία του ΟΜΕΔ, όπου θα επιδοθούν για δεύτερη φορά τα αιτήματα των εργαζομένων και θα απαιτηθεί η άμεση διαιτητική απόφαση που αφορά το καθεστώς συνεργασίας με τις πλατφόρμες.

Στη Θεσσαλονίκη η αυριανή συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 13.30 στην πλατεία Αριστοτέλους και η αντίστοιχη στην Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου στις 11 το πρωί.

Από την άνοιξη του 2022 η Wolt κατήργησε τον κατάλογο σταθερής αμοιβής ανά έργο διανομής και χιλιομετρικής αποζημίωσης και ήδη από τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους ανακοίνωσε την εφαρμογή του δυναμικού μοντέλου τιμολόγησης που αφορά τον προσδιορισμό της αμοιβής ανά έργο διανομής βάσει ποικίλων παραμέτρων.

 

 

Πηγή:dnews.gr