Παρουσιάστηκε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης το φετινό πρόγραμμα διεξαγωγής ομιλιών για το Ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 της Σχολής Γονέων-Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνο Κορομπίλη παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, της Αναπληρωτή Δημάρχου και Αντιδημάρχου Πολιτισμού και τουρισμού, κ. Ελίνας Διαμαντοπούλου, ως εκπροσώπου του Δημάρχου Κατερίνης, κ. Ιωάννη  Ντούμου, των μελών του ΔΣ: κ. Μάρθας Κακουλίδου και του κ. Βασίλη Μαυρίδη καθώς και της εθελόντριας δράσεων της Σχολής Γονέων και διοικητικά υπεύθυνης του παραρτήματος της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer στην Κατερίνη, κ. Έλενας Χριστίδου.

Τόσο η κ. Μαυρίδου όσο και η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκαν στις ενδιαφέρουσες ομιλίες τις οποίες η κοινωνία της Πιερίας έχει αγκαλιάσει τόσες δεκαετίες αφού η Σχολή Γονέων λειτουργεί συνεχώς και αδιάλειπτα από το 1989 εδώ και 36 χρόνια και μέσα από το διαδίκτυο τις απολαμβάνει ο Οικουμενικός Ελληνισμός.

Η κ. Μαυρίδου και η κ. Διαμαντοπούλου συνεχάρησαν το Δ.Σ.  για τις δράσεις και τη μακρόχρονη και αδιάλειπτη προσφορά της Σχολής Γονέων τονίζοντας ότι θα είναι πάντοτε αρωγοί και συμπαραστάτες της Σχολής ως Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων.

Ο Πρόεδρος κ. Κ. Κορομπίλης εξήρε την αρωγή των 34 Χορηγών που αναφέρονται στο πρόγραμμα  και τον Μεγάλων Χορηγών: την Εταιρεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. την εταιρεία OptohellasEyeφος και την Εταιρεία ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ Κοτόπουλα Ολύμπου Α.Ε.Β.Ε.

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Κατερίνης για τις ψυχές των κεκοιμημένων μελών της Σχολής Γονέων Κατερίνης αλλά και το κόλυβο του προστάτη Αγίου της Σχολής Κοσμά του Αιτωλού.

Η Πρεμιέρα των εκδηλώσεων του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης θα γίνει την Δευτέρα  14-10-2024 στις 19:00 με επίσημο ομιλητή και καλεσμένο τον Μητροπολίτη Πειραιώς π. ΣΕΡΑΦΕΙΜ και θέμα: «Το απόλυτο υπαρξιακόν ερώτημα: Υπάρχει Θεός; Ποιος είναι;» 

Η εκδήλωση γίνεται σε Συνδιοργάνωση με την Ι.Μ. Κίτρους Κατερίνης & Πλαταμώνος. Στην έναρξη της εκδήλωσης θα  συμμετέχει η  Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ν. Πιερίας «Ο Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω». Η είσοδος όπως πάντα είναι Ελεύθερη.