Πρωτιές για Παναγιώτη Γραμμένο & Ελένη Κοζανίτη

    Την εκκίνηση από το Πλατανόδασος έδωσαν ο Δήμαρχος Ι. Ντούμος & η πρωταθλήτριά μας  Ελισάβετ Πεσιρίδου

 Η Κατερίνη φόρεσε τα αθλητικά της, για να γιορτάσει την 112η επέτειο της απελευθέρωσής της.  Η βραβευμένη πολιτιστική  – αθλητική γιορτή ΘΕΣΜΟΣ «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», γέμισε και φέτος χαμόγελα τους δρόμους της πόλης. Τη φιλόξενη εκδήλωση – για όλες τις ηλικίες, διοργάνωσαν σήμερα το πρωί, ο Δήμος Κατερίνης (Αντιδημαρχία Πολιτισμού/Τμήμα Τύπου & Αντιδημαρχία Αθλητισμού) και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού –Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ).

Βετεράνοι, πρωταθλητές και ερασιτέχνες, άτομα όλων των ηλικιών από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από γειτονικές χώρες, άτομα με αναπηρίες, μουσικά σχήματα, δεκάδες εθελοντές και πλήθος θεατών συνέθεσαν την ταυτότητα της γιορτής, με πρωταγωνιστές όλους όσοι από τους 2400 εγγεγραμμένους, βρέθηκαν στη γραμμή εκκίνησης.

LIVE για πρώτη φορά

Με τη συνδρομή εντυπωσιακών γραφικών, η ατμόσφαιρα και ο παλμός της διοργάνωσης μεταδόθηκε για πρώτη φορά live, μέσα από τα social media του Δήμου, καθώς επίσης και από τοπικά sites και δημοφιλή αθλητικά portals: https://www.youtube.com/watch?v=A_iVGHEBNN0 σε περιγραφή Χάρη Ανθίτσα και  Ηρακλή Κουτσικανίδη.

Η ΑΦΕΤΗΡΙΑ

Καθιερωμένο πλέον σημείο αφετηρίας ήταν το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας, απ’ όπου οι δρομείς διανύοντας απόσταση 8 χλμ έφτασαν στον τερματισμό στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου πλήθος κόσμου τους υποδέχτηκε με ενθουσιασμό. Το σύνθημα της εκκίνησης έδωσαν από κοινού, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, η πρωταθλήτρια Ελλάδος στα 100 μέτρα με εμπόδια, Ελισάβετ Πεσιρίδου, η αντιπεριφερειάρχης, Σοφία Μαυρίδου, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Γιώργος Κοκαβίδης.  Επίσης, ο πρόεδρος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», Δημήτρης Γκόγκος, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Νεοκαισάρειας, Ιάσων Παρλαπάνης και Σβορώνου, Βασίλειος Κόσιφας.

 «Τρέχουμε για την Κατερίνη, σε έναν αγώνα αφιερωμένο στην επέτειο απελευθέρωσης της πόλης μας. Μία διαδρομή γεμάτη ιστορία και συμβολισμούς. Μία διοργάνωση – πολιτιστική & αθλητική  γιορτή, με χιλιάδες συμμετοχές. Ευχαριστώ όλους τους συντελεστές, τους εθελοντές για την συμβολή τους», τόνισε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος, Ι.Ντούμος.

Θερμά συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Κατερίνης και σε όλους τους εμπλεκόμενους για τη διοργάνωση ενός αγώνα, που σημασία έχει η προσπάθεια και η χαρά της συμμετοχής έδωσαν με δηλώσεις τους, η Υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, οι Βουλευτές Πιερίας, Ξενοφών Μπαραλιάκος, Σπύρος Κουλκουδίνας, Κομνηνός Δελβερούδης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου κ.ά.

Ο πρόεδρος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», Δημήτρης Γκόγκος έκανε λόγο«για έναν αγώνα θεσμό με ολοένα αυξανόμενη δυναμική που όλη η πόλη αγκαλιάζει».

Επιπλέον, παρέστησαν στις απονομές, στον τερματισμό και στον παράλληλο αγώνα των ΑμεΑ: αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.ά. εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν στην κατηγορία των ανδρών οι:

  1. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Α.Σ. ΠΑΟΚ)
  2. ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  3. ΣΚΡΕΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ)

Στην κατηγορία των γυναικών οι:

  1. ΚΟΖΑΝΙΤΗ ΕΛΕΝΗ (Α.Π.Κ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ)
  2. ΔΑΦΝΑΚΗ ΝΑΝΤΙΝΑ (ΝΟΚΑΤ)

3.ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΕΥΗ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ)

ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Μία μεγάλη αγκαλιά φορέων & εθελοντικών οργανώσεων συνέβαλε και φέτος στην υγειονομική κάλυψη και ασφάλεια της αθλητικής γιορτής. Ειδικότερα: η διαδρομή επιτηρήθηκε από την Τροχαία, τη Δημοτική Αστυνομία, τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας, τον ΜΑΟ Κατερίνης, τον ΕΟΣ Κατερίνης, την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας. Στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα συνέδραμαν και μέλη του Συνδέσμου Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Πιερίας-Ημαθίας, του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας, του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας, του Συλλόγου Νεοκαισάρειας «ο Πόντος», του Ιστορικού Λαογραφικού Συλλόγου Νεοκαισάρειας «ΚΟΤΖΑ-ΑΝΑΣΤΑΣ», του Ομίλου Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ – ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ», της PALSO (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών) Πιερίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Σβορώνου κ.ά.

Καθοριστική  ήταν η συμβολή των προέδρων Ιάσωνα Παρλαπάνη, Βασιλείου Κόσιφα, και των συμβουλίων των Κοινοτήτων Νεοκαισάρειας &  Σβορώνου.

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Διασωστική Ομάδα Πιερίας,  παρείχαν την υγειονομική κάλυψη και παράλληλα τον σχεδιασμό υγειονομικών σταθμών και μονάδων. Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής και στον τερματισμό λειτούργησαν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών. Στην υγειονομική κάλυψη του αγώνα με παροχή ασθενοφόρου και πληρώματος, συνέβαλε το «ΑΛΦΑ» Νεφρολογικό Κέντρο Κατερίνης, καθώς και το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» του Δήμου Κατερίνης. Την εξέλιξη του αγώνα παρακολούθησαν οι ιατροί, που όρισε ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας. Συγκεκριμένα οι: Παγωνίδης Δημήτριος – Ορθοπαιδικός, Μποστανίτης Ιωάννης, καρδιολόγος, Τσαρδάκης Νικόλαος, Γενικός Ιατρός.

Χαμόγελα Ζωής

Μέσα από την άθληση και το συγκεκριμένο sport event, η διοργάνωση σχεδίασε να προωθήσει τα μηνύματα της υγείας, της χαράς της συμμετοχής και της άθλησης για όλους. Ειδικότερα:

Το μήνυμα «ΚΑΝΕ ΤΟ ΒΗΜΑ Γίνε Δότης Μυελού των Οστών ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ – ΔΩΣΕ ΖΩΗ», το οποίο συνάντησε τις δράσεις του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κατερίνης – Πιερίας, καθώς και το μήνυμα της ελπίδας, της αλληλεγγύης, προσέδωσε στη διοργάνωση, η πολυπληθής, ομάδα της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, που άνοιξε την αυλαία του αγώνα.

Συμμετείχαν επίσης τα: ΚΔΑΠ μεΑ Κατερίνης, ΚΔΑΠ μεΑ «ΙΡΙΔΑ», το Χριστιανικό Σπίτι  Ηλικιωμένων “Ο Καλός Σαμαρείτης”, το εργαστήρι της Κίνησης, που διένυσαν για τη χαρά της συμμετοχής, την συμβολική διαδρομή του κεντρικού πεζόδρομου.

Επίσης, με μήνυμα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το διαβήτη μας», τα μέλη του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας, τα 8 χλμ της διαδρομής. Τεχνικός Υπεύθυνος του αγώνα ήταν ο Σταύρος Ζουγγουρίδης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, πρώην ομοσπονδιακός προπονητής στίβου.

Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Tο δικό τους ξεχωριστό τόνο και χρώμα στη μεγάλη αθλητική και πολιτιστική γιορτή του αγώνα δρόμου – θεσμού «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2024» έδωσαν και φέτος επενδύοντας μουσικά και χορευτικά τη διαδρομή από το Πλατανόδασος έως και το άγαλμα της Ελευθερίας στην κεντρική Πλατεία, μπάντες, Djs, σχήματα πολιτιστικών συλλόγων κ.ο.κ.

Ειδικότερα συμμετείχαν:

το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, υπό την καθοδήγηση της Φιλ. Σέρβου  (Πεζόδρομος)

ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σβορώνου και ο DJ Gregory (Σβορώνος)

ο Πολιτιστικός σύλλογος Ανδρομάχης «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» (Ανδρομάχη)

ο Σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» (Ανδρομάχη)

Νεανικό Μουσικό Σχήμα των Πάρη Χαλκίδη και Γιώργου Μιχαηλίδη (Συνεδριακό Κέντρο).

Τον αγώνα παρουσίασε, ο Δημήτρης Γρηγοριάδης, ιδρυτικό μέλος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τις απονομές στους νικητές και τις νικήτριες, στη Μέριμνα Παιδιού, στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, που με 2 μεγάλες ομάδες επένδυσε μουσικά τη γιορτή, στο 1ο, 5ο ΓΕΛ και 3ο Γυμνάσιο Κατερίνης, για τις ιδιαίτερα μεγάλες ομαδικές τους συμμετοχές, καθώς και στις πολυπληθέστερες ομαδικές συμμετοχές της διοργάνωσης – Γυμναστήριο COLOSSEUM και PALSO. Επίσης, με αφορμή τα 29 χρόνια φιλίας και συνεργασίας των Δήμων Κατερίνης & Moosburg προς τον Δήμαρχο της αυστριακής πόλης, Herbert Gaggl. Έναν μεγάλο, πραγματικό και διαχρονικό φίλο της πόλης μας, ο οποίος συμμετείχε και τερμάτισε με επιτυχία τον αγώνα.

Μετάλλιο για όλους

Σε όλους όσοι, διένυσαν τη γεμάτη συμβολισμούς, για την απελευθέρωση της Κατερίνης, ιστορική διαδρομή, απονεμήθηκε μετάλλιο – αφιερωμένο στο προϊστορικό εύρημα του Μαστόδοντα (Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ – ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ»), καθώς και στο νέο λογότυπο της διοργάνωσης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Θερμές ευχαριστίες εκφράζουν οι διοργανωτές προς τους χορηγούς της διοργάνωσης:

  • Νερά Διός – Σ. Μεντεκίδης Α.Ε.
  • Πίτσιας Α.Ε. Σούπερ Μάρκετ
  • Πόλις δημοτικά Πάρκινγκ Α.Ε.
  • FYLLIANA–  Ε. Χαλεπλής Α.Ε.
  • Olymp Konstantopoulos S.A.
  • ΓυμναστήριοColosseum
  • ZIOGAS ALL SPORTS
  • X-treme Stores
  • Alpha Νεφρολογικό Κέντρο Κατερίνης
  • Dj Gregory

 Επίσης; προς όλα τα περιφερειακά – τοπικά κ.ά. μέσα ενημέρωσης για την προβολή της διοργάνωσης, ενώ για την άρτια συνεργασία και συντονισμό εκφράζονται ευχαριστίες και προς όλες τις αντιδημαρχίες – τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Κατερίνης και ιδιαίτερα προς: την καθαριότητα, το πράσινο, την τεχνική υπηρεσία, τη δημοτική αστυνομία, το τμήμα αθλητισμού, τα δημοτικά πάρκινγκ, τις υπηρεσίες προσχολικής αγωγής, το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», κ.ά.

Τα επίσημα τελικά αποτελέσματα της διοργάνωσης, θα ανακοινωθούν εντός των ημερών, ενώ οι τερματισμοί καταγράφηκαν άμεσα σε πραγματικό χρόνο και είναι διαθέσιμοι με τους προσωρινούς χρόνους εδώ: https://www.smfsports.gr/katerini8k/