Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024, ώρα 10.00 π.μ. στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στην Κατερίνη από πλευράς του Αναδόχου Σχήματος του Έργου «Consortis – Σαμαράς και Συνεργάτες Α.Ε. Σύμβουλοι Μηχανικοί – Δίκτυο Α.Ε. – Γεώργιος Γαβριηλίδης – Αθανάσιος Ναγκούλης» θα πραγματοποιηθεί η Δημοσιοποίηση των Εναλλακτικών Σεναρίων Χωρικής Ανάπτυξης της μελέτης Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) Παραλιακών Περιοχών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας: Δήμος Δίου – Ολύμπου (ΔΕ Δίου, Λιτοχώρου, Ανατολικού Ολύμπου) – Δήμος Κατερίνης (ΔΕ Παραλίας, Κορινού, Κατερίνης) – Δήμος Πύδνας – Κολινδρού (ΔΕ Αιγινίου, Πύδνας, Μεθώνης).

Η μελέτη αποτελεί μετεξέλιξη των παλιών Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΓΠΣ) και Σχεδίων Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) και προβαίνει σε στρατηγικό και ρυθμιστικό σχεδιασμό για το Δήμο (ή τις Δ.Ε. που αφορά), με ορίζοντα τα επόμενα 15 έτη κατόπιν της έγκρισής της με Προεδρικό Διάταγμα.

Η μελέτη, κατόπιν εξέτασης του υφιστάμενου πολεοδομικού καθεστώτος της περιοχής μελέτης, του πληθυσμιακού, δημογραφικού, οικονομικού προφίλ των κατοίκων και δραστηριοποιούμενων επιχειρήσεων, του υφιστάμενου δομημένου περιβάλλοντος και της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, ζητημάτων εξυπηρέτησης πληθυσμού από υποδομές κοινής ωφέλειας και επάρκειας κοινόχρηστων χώρων καθώς και ζητημάτων κλιματικής ανθεκτικότητας, και λαμβάνοντας, επίσης, υπόψη τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της Περιφέρειας και των Υπουργείων, εισέρχεται στην εξέταση εναλλακτικών σεναρίων και θα οδηγήσει εν τέλει στην πρόταση σε σχέση με την οργάνωση του αστικού και εξωαστικού περιβάλλοντος, τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης και τους συντελεστές δόμησης καθώς και άλλα θέματα που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών.

Καθώς τα ανωτέρω ζητήματα αφορούν όλους τους κατοίκους και επαγγελματίες του Δήμου, σας προσκαλούμε στην παρουσίαση έτσι ώστε να λάβετε γνώση για τα εναλλακτικά σενάρια της μελέτης.

 

 

(Δελτίο τύπου)