Οδηγός για μια σύγχρονη & αποτελεσματική διαπαιδαγώγηση βρεφών/νηπίων

  • Τις εργασίες συνδιοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης και το Τμήμα Αγωγής & Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

 

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή εκπαιδευτικών, φοιτητών, σπουδαστών, γονέων από την Κατερίνη και άλλους Δήμους της χώρας ολοκληρώθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο, οι εργασίες της Επιστημονικής Ημερίδας Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης,  με θέμα: Ενδυνάμωση οικογενειακών και προσχολικών μαθησιακών περιβαλλόντων: Προγράμματα παρέμβασης και καλές πρακτικές. Η διοργάνωση – απόρροια της δημιουργικής συνεργασίας της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης και του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Οι εργασίες της επικεντρώθηκαν στην παρουσίαση σύγχρονων καλών πρακτικών στην διαπαιδαγώγηση βρεφών/νηπίων, καθώς και συμβουλών διαχείρισης καθημερινών φαινομένων.

 

Χαιρετισμό κατά την έναρξη των εργασιών που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας απεύθυναν: ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Γεώργιος Μακρής, ενώ τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Μιχάλης Γεωργιάδης, καθώς και ο Βασίλης Γραμματικόπουλος, ως εκπρόσωπος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Εισηγητές ήταν έγκριτοι επιστήμονες της ακαδημαϊκής κοινότητας με αντικείμενο την προσχολική αγωγή και εκπαίδευση και πιο συγκεκριμένα οι: Μαρία Τσιτιρίδου, Αθανάσιος Γρηγοριάδης,  Κατερίνα Κρουσοράτη και Αναστασία Βατού.

Δηλώσεις

«Συγχαίρω την Αντιδημαρχία Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Μιχάλη Γεωργιάδη και όλα τα στελέχη μας, για την επιστημονική αυτή ημερίδα. Μία διοργάνωση – με την συνεργασία του Τμήματος  Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Μία ημερίδα που συναντά τις προτεραιότητες μας,  με επίκεντρο τα παιδιά μας:  για τη δημιουργία θετικών εμπειριών κατά την ευαίσθητη αυτή ηλικία, για την κοινωνική τους ένταξη και για την ενδυνάμωση του οικογενειακού πλαισίου συνολικά» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος.

Τέλος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος,  Μιχάλης Γεωργιάδης επισήμανε: «Σήμερα, είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για τον Δήμο μας αλλά και για όλες τις υπηρεσίες που συμμετέχουν, δημόσιες και ιδιωτικές, καθώς είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να προσδώσουμε ακόμα μια διάσταση στο ήδη σπουδαίο έργο που επιτελείται στις δομές μας: αυτή της επιστημονικής προσέγγισης καθημερινών φαινομένων που καλούμαστε να χειριστούμε.

Φαινομένων που αφορούν όπως και ο τίτλος της ημερίδας, στην ενδυνάμωση οικογενειακών και προσχολικών μαθησιακών περιβαλλόντων. Σήμερα, η πολύχρονη εμπειρία όλων των συμμετεχόντων και η επιστημονική προσέγγιση των ξεχωριστών εισηγητών μας ενώνονται ώστε να βγείτε από αυτή την αίθουσα καλύτεροι παιδαγωγοί».

Η  ημερίδα διοργανώθηκε υπό την καθοδήγηση της Ευαγγελίας Καλαϊτζή, Παιδαγωγού Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας, Μέλους του Εθνικού Συμβουλίου Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης. Επίτιμης Προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας και με την υποστήριξη του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού των δομών της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης.

 

(Δελτίο τύπου)